Kiinalaisomistaja Guochuan Lai on tyytynyt hiljaiseen taustarooliin hankittuaan West Bromwich Albionin viime kesänä. Seuran puheenjohtaja John Williams paljastaa Birmingham Mailin haastattelussa, että miljardööri seuraa kuitenkin WBA:n edesottamuksia erittäin tarkasti.

– Herra Lai ja meidän kiinalaiset investoijamme ovat erittäin tyytyväisiä omistaessaan seuran ja tarkkaillessaan asioita kauempaa. Se antaa meille paljon vapauksia täällä. Minun on sanottava, että he ovat olleet fantastisia omistajia, Williams sanoo.

– He myöntäisivät ensimmäisinä, etteivät he ymmärrä kaikkia nyansseja jalkapalloseuran johtamisessa. Se oli heidän ajatuksensa, että täällä on ihmisiä, jotka auttavat heitä tekemään sen. Toivottavasti olemme pystyneet tekemään oman osuutemme sopimuksen mukaan ja he ovat tehneet omansa. Kyse ei ole siitä, että saisimme täysin vapaat kädet – miksi haluaisimme sitä?

– Haluan kommunikoida heidän kanssaan, kun esillä on tärkeitä asioita, mutta he ovat tukeneet meitä ja sanoneet ”teidän olevan niitä, jotka tiedätte mitä teette”. Enempää ei voi oikeastaan toivoa.

Williamsilta kysyttiin, ovatko Lain tavoitteet West Bromwichin suhteen puhtaasti taloudellisia.

– Jos antaisin teille ainoastaan sen vaikutelman, olisin väärässä. Hän rakastaa jalkapalloa ehdottomasti, aivan yhtiön henkilökunnan oman jalkapallojoukkueen tasolle asti. Hän rakastaa peliä. Hän on kuitenkin ensimmäisessä kiinalaisomisteisessa valioliigaseurassa, ja siinä on selvästi potentiaalia, hän vastaa.

– Sen voi nähdä, mitä kiinalaisessa jalkapallossa tapahtuu kaikilla tasoilla, Superliigasta alaspäin aina nuoren pelaajan syntymään ja akatemiastrategioihin asti. Mielestäni se on erittäin hyvä paikka Laille olla.