Englannin jalkapalloliitto FA langetti tiistaina Manchester Unitedin ruotsalaiselle supertähdelle Zlatan Ibrahimovicille kolmen ottelun pelikiellon. Zlatan löi törkeästi Bournemouthin puolustaja Tyrone Mingsiä kyynärpäällä poskeen lauantain valioliigakierroksella.

Veteraanihyökkääjä hyväksyi itse saamansa pelikiellon. Eikä toisaalta ihme. Monien mielestä sanktio olisi voinut olla paljon ankarampikin. Muun muassa Goal.comin toimittaja Harry Sherlock twiittasi ensin Zlatanin ansainneen kahdeksan ottelun pelikiellon. Myöhemmin julkaisemassaan artikkelissa Sherlock kirjoitti jopa 12 ottelun pelikiellosta.

Harry Sherlock

@Harry_Sherlock
Zlatan 'accepted' a three-game ban. Not surprised! Should have been 8.

– Zlatan löi Bournemouthin puolustaja Tyrone Mingsiä julmasti ja tahallisesti, ja saa kiittää onneaan, ettei hänelle langetettu 12 ottelun pelikieltoa, tai jopa pidempää, Sherlock kirjoittaa.

– Ibrahimovic tiesi tasan tarkkaan, mitä teki rangaistusalueella. Kun hän hyppäsi palloon, hän heilautti kyynärpäätään pahat mielessä. Mingsillä kävi tuuri, ettei hän loukkaantunut pahemmin. Yksittäiset iskut ovat tunnetusti voineet jopa tappaa. Jos Ibrahimovic olisi osunut kiistakumppaninsa ohimoon, se olisi voinut uhata Mingsin henkeä. Se, ettei Mings edes vuotanut verta, on melko uskomatonta.

Sherlockin mielestä Ibrahimovic janosi kostoa kokemastaan vääryydestä. FA:lla olisi ollut loistava tilaisuus tehdä Zlatanista ennakkotapaus ja nostaa pelaajien turvallisuus etusijalle.

Sherlock muistuttaa, että FA on ollut valmis langettamaan pidempiäkin pelikieltoja. Viime kaudella Tottenhamin Mousa Dembele sai kuuden ottelun pelikiellon sörkittyään Diego Costan silmää kohti. Syksyllä puolestaan Ykkösliigan Rochdalen Calvin Andrew sai 12 ottelun pelikiellon lyötyään Oldhamin puolustajaa Peter Clarkea kyynärpäällä rangaistusalueen sisällä (video).

– Se, että FA valitsi lievimmän mahdollisen rangaistuksen, osoittaa, ettei siihen voi luottaa. Ehkä juttu olisi hoidettu oikein, jos Mings olisi loukkaantunut vakavasti. Nyt Ibrahimovic saa olla onnellinen, että ylipäätään vielä tällä kaudella pelaa.