Moni muistaa Dimitri Payet -saagan, joka täytti palstat tammikuussa. Nyt Payet on raottanut sanaista arkkuaan siirron syistä.

Payet kieltäytyi tammikuussa pelaamasta West Hamissa. Lopulta seura taipui hänen tahtoonsa ja myi pelintekijän Marseilleen 29,3 miljoonalla eurolla. Mutta miksi Payet niin kiihkeästi halusi lähteä, että oli valmis pilaamaan maineensa?

– Minulla ei ollut kiinnostusta pelata Valioliigan häntäpäässä, Payet sanoi L’Equipen haastattelussa.

– Puolustava systeemi, joka meillä oli käytössä, ei tarjonnut minulle lainkaan iloa. Meillä oli 5-4-1-muodostelma oman rangaistusalueemme edessä. Voi sanoa, että minua otti päähän. Tein rajusti töitä jokaisessa pelissä ilman minkäänlaista nautintoa.

– Voi sanoa, että olin tylsistynyt. Otin yhteyttä Marseilleen ja etenkin (Marseillen päävalmentajaan) Rudi Garcíaan, jonka filosofian tunsin hyvin. Päätös syntyi nopeasti. Jos olisin odottanut kuusi kuukautta, olisin menettänyt ne kuusi kuukautta.

Olisin voinut aloittaa sodan viime kesänä.

Payet kertoi haastattelussa esimerkin West Ham -ajoistaan.

– Voitimme kotipelissä Hullin, joka osui tolppaan neljä kertaa. Pukuhuoneessa kaikki olivat iloisia, mutta sinä päivänä ottelun paras pelaaja oli tolppa. Koin, ettei minulla ollut tilaa kehittyä. Itse asiassa oli riski, että taantuisin. Tarvitsin uuden haasteen.

– Olin antanut heille (West Hamille) varoituksen. Ehkä he eivät ottaneet minua tosissaan. (Manageri Slaven) Bilic tiesi, että haluan muualle. Juttelimme asiasta kauden alussa, kun palasin EM-kisoista. Seura sulki oven, ja kunnioitin sitä päätöstä.

– Kun seura ilmoittaa, että hintalappu on 100 miljoonaa euroa, neuvottelut eivät etene. Olisin voinut aloittaa sodan viime kesänä. Seura hoiti elokuun huonosti.

– Tammikuussa sanoin heille, että haluan Marseilleen enkä mihinkään muualle. Sinä päivänä, kun he sanoivat ei, vastasin sanomalla, etten enää pelaisi West Hamissa.

Lähtönsä jälkeen Payet on pelannut Marseillen paidassa kahdeksan ottelua ja tehnyt kolme maalia. Hammers on puolestaan pelannut Payet’n lakkoilmoituksen jälkeen seitsemän ottelua, joista on kertynyt kolme voittoa, kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota.