Tänä viikonloppuna Englannissa pelataan sekä Valioliigan 28. kierroksen että FA Cupin kuudennen kierroksen otteluja. Odotetuin kohtaaminen on edessä maanantai-iltana Stamford Bridgellä, kun Chelsea ja José Mourinhon luotsaama Manchester United mittelevät paikasta cupin neljän parhaan joukossa.

Kohti liigamestaruutta porskuttavalla Chelsealla ei ole europelikiireitä, mutta Mourinho joutuu tosissaan pähkäilemään kokoonpanoa kahden Rostov-kamppailun välissä. Se on ainakin varmaa, että kärkipelaaja Zlatan Ibrahimović on poissa pelikiellon takia.

– Emme voi mennä sinne (akatemian valmennuspomo) Nicky Buttin joukkueella. Manchester United on liian iso. Manchester United on kilpailun voittaja, Mourinho kommentoi London Evening Standardin mukaan.

– Se ei ole Chelsean vika, että meille annettiin tämä maanantaipeli, joten meidän on varmasti tehtävä muutoksia, koska pelaamme torstaina Rostovia vastaan ja he pelaavat sunnuntaina Terek Groznyita vastaan, hän jatkaa.

Viikonlopun ensimmäisessä cup-kohtaamisessa iskevät yhteen Middlesbrough ja Manchester City, joka joutui tyytymään keskiviikkona maalittomaan tasapeliin Stokea vastaan. Isäntien manageri Aitor Karanka on kovaan paineen alla aneemisten esitysten jälkeen.

– Opin uuden sanan tänään – sen, etten ole luovuttaja! Niin kauan kuin minusta tuntuu siltä, että yksikin pelaaja on tukenani, aion taistella hänen puolestaan, Karanka sanoo The Northern Echossa.

– En voi pelätä asiaa, jota en voi itse hallita. Päätös ei ole omissa käsissäni. Minun huolenaiheeni on valmistaa joukkue lauantain otteluun ja nääyttää heille, kuinka Man City pelaa ja kuinka voimme lyödä heidät. Se on ainoa huolenaiheeni, hän lisää.

Lincoln haastaa Arsenalin

Lauantai-iltana huomio kiinnittyy Pohjois-Lontooseen, kun piskuinen Lincoln City pääsee pelaamaan Arsenalin vieraana. Imps on 103 vuoteen ensimmäinen liigan ulkopuolinen seura, joka pelaa FA Cupissa kahdeksan parhaan joukossa.

– Emme mene ainoastaan viettämään päivää ulkona, sitä varten mennään eläintarhaan. Tämä on jalkapalloa, ja olemme ammattimaisia ihmisiä, Lincolnin luotsi Danny Cowley toteaa Lincolnshire Live -sivustolla.

– On pakko uskoa voittoon. Me kaikki tiedämme, että mahdollisuudet siihen ovat yksi tuhannesta, mutta on uskottava, että nyt on se yksi kerta. Menemme sinne pelisuunnitelman kanssa, ja sitä aiomme noudattaa. Aiomme todella päättäväisesti antaa hyvän peliesityksen, hän jatkaa.

– Kohtaamme maailmanluokan pelaajia, ja siitä tulee mahtava haaste. Mitä pelaajien ja manageri Arsène Wengerin tasoon tulee, se on meidän suurin haasteemme. Haluamme kaikkien Arsenalin huippupelaajien pelaavien. Haluamme pelata maailmanluokan pelaajia vastaan nähdäksemme tarkasti oman tasomme, missä olemme yksilöiden suhteen ja joukkueena. Ollaan kuitenkin realistisia. Vaikka he peluuttaisivat rotaatiopelaajia, he ovat huippuluokan pelaajia.

Sunnuntain ainoassa FA Cupin ottelussa Ykkösliigan Millwall haastaa Tottenhamin Lontoon paikallisessa White Hart Lanella. Iltapäivä on erityinen Spursin 23-vuotiaalle maalitykille Harry Kanelle, joka pelasi lainapestillä Millwallissa kaudella 2011-12.

– Se oli isossa roolissa kehittymiseni kannalta. Aikani Millwallissa oli loistava, ja nautin lainapestistäni siellä. Olin 18-vuotias pelatessani Mestaruussarjassa. Olimme putoamistaistelussa, ja se todella teki minusta miehen, Kane kommentoi Sky Sportsin mukaan.

– Pelasin vaikeissa, kovan paineen peleissä ja onnistuin selviytymään siitä positiivisesti. On mielenkiintoista kohdata heidät taas.

Saako Liverpool revanssin?

Valioliigan kärkikuusikon joukkueista ainoastaan Liverpool on tositoimissa Valioliigassa, kun se hakee revanssia Burnleystä sunnuntaina Anfieldillä. Liverpool on pelannut tällä kaudella hyvin isoja vastaan, mutta toisaalta se on hävinnyt Burnleyn lisäksi Bournemouthille, Swansealle, Hullille ja Leicesterille.

– Jos katsoo eroa peleissä suurempia ja pienempiä joukkueita vastaan, ero keskittymisessä ja passiivisuudessa on suuri, keskikenttämies Georginio Wijnaldum arvioi Liverpool Echon mukaan.

– Tietenkään koskaan ei voi taata voittoa, mutta pienempiä joukkueita vastaan on suurempi mahdollisuus voittaa. Koskaan ei ole varmaa, että seuraavasta pelistä tulee helppo. On tehtävä töitä, annettava 100 prosenttia ja taisteltava pisteistä.

Lauantai 11.3.

Valioliiga
17.00 Bournemouth – West Ham
17.00 Everton – West Bromwich Viasat
17.00 Hull – Swansea

FA Cupin puolivälierät
14.15 Middlesbrough – Manchester City Viasat
19.30 Arsenal – Lincoln Viasat

Sunnuntai 12.3.

Valioliiga
18.00 Liverpool – Burnley Viasat

FA Cupin puolivälierät
16.00 Tottenham – Millwall Viasat

Maanantai 13.3.

FA Cupin puolivälierät
21.45 Chelsea – Manchester United Viasat