Sunderland-legenda Michael Gray myöntää suoraan, että Mestaruussarja saattaa olla paras paikka seuran kehityksen kannalta. Asiasta kerrotaan Sunderland Echon verkkosivuilla.

Black Catsin kausi on mennyt alakanttiin David Moyesin alaisuudessa. Joukkue on Valioliigan jumbosijalla, ja eroa ensimmäiseen säilyjän paikkaan on kuusi pistettä.

– Nyt olemme tässä. Seura on veloissa, ja meillä on puheenjohtaja, joka haluaa myydä seuran, joten hän ei oikeastaan heitä siihen rahaa, Gray sanoi radiokanava talkSPORTin haastattelussa.

Hänen mielestään Sunderland voisi hyötyä pitkällä tähtäimellä oman pelaajatuotannon tehostamisella ja antamalla näille mahdollisuuksia.

Kevin Keeganin ajat Newcastlessa ovat ohi. Ajat, jolloin huippupelaajat tulivat Newcastleen, Sunderlandiin ja Middlesbroughiin, ovat ohi. Koillisessa oivalletaan, että meidän on yritettävä löytää se intohimo, ja mielestäni se voisi löytyä kasvattamalla nuoria pelaajia systeemin läpi. Ja mielestäni Sunderlandille paras paikka sen tekemiseen saattaa itse asiassa olla Mestaruussarja.

Jos kysytte minulta juuri nyt, putoaako Sunderland tällä kaudella, minun olisi sanottava ”kyllä”.

Sunderland on kamppailut lähes vuosittain putoamista vastaan. Yli 350 peliä seuran väreissä pelanneen Grayn mukaan nousu kuiville voi olla tällä kertaa turhan kova urakka.

– Kannattajat pitävät kiinni tiedosta, että olemme olleet tässä tilanteessa ennenkin ja olemme selviytyneet siitä neljän edellisen kauden aikana. Nuo samat pelaajat ovat kuitenkin nyt neljä vuotta vanhempia, enkä usko, että he pystyvät antamaan selviytymisen eteen saman energian kuin neljä vuotta sitten, hän pohti.

– Joukkueessa on yksi yksilö, joka on heidän pelastajansa – se on tietysti Jermain Defoe. Jos Defoe pystyy tekemään maaleja, pelastumisemme ja sarjapaikkamme säilyminen riippuu jälleen hänestä. Joten aina on jonkin verran toivoa, mutta jos kysytte minulta juuri nyt, putoaako Sunderland tällä kaudella, minun olisi sanottava ”kyllä”.