Suomalaislupaus Mikael Soisalo, 18, sai maanantai-iltana maalihanat kunnolla auki Middlesbrough’n alle 23-vuotiaiden joukkueessa.

Laitahyökkääjä Soisalo viimeisteli kolme maalia, kun Middlesbrough kukisti Blackburnin 4–1 U23-ottelussa Hartlepoolissa. Hattutemppu oli hänelle ensimmäinen Englannissa.

Soisalo karkasi ensin läpi ja viimeisteli 1–1-tasoitusmaalin 28. minuutilla. Vain kuusi minuuttia myöhemmin hänen tulinen laukauksensa yllätti maalivahti Andy Fisherin ja Middlesbrough siirtyi 2–1-johtoon.

Soisalo täydensi hattutemppunsa 4–1-johtomaalillaan 78. minuutilla. Hänellä oli helppo työ siirtää pallo sisään Bradley Fewsterin alustuksesta.

Middlesbrough FC

@Boro
78: And there's the hat-trick! Just after a one-on-one is saved, Mikael Soisalo taps home from close range, set up by Bradley Fewster.

Boron kolmannesta maalista vastasi Hayden Coulson 57. minuutilla. Blackburnin Corry Evans oli viimeistellyt avausmaalin 20 minuutin pelin jälkeen.

Voitto oli Borolle tämän kauden suurinumeroisin.

Soisalo pelasi vuonna 2016 huippukauden Ilveksen riveissä. Saldona oli seitsemän maalia ja viisi maaliin johtanutta syöttöä 31 liigaottelussa.

Pelaajayhdistyksen äänestyksessä Vuoden tulokkaaksi valittu Soisalo solmi tämän vuoden alussa kolmevuotisen sopimuksen valioliigaseura Middlesbrough’n kanssa.