Sunnuntain iltapäiväpelissä kohtasivat juuri valmentaja Aitor Karankan irtisanonut Middlesbrough ja nousua neljän parhaan joukkoon tekevä Manchester United.

Steve Agnewn tällä hetkellä luotsaama Boro piti alkuhetket palloa, mutta ensimmäisen suuren näytöksen taidoistaan antoi sen maalivahti Victor Valdes. Vieraitten Marcus Rashford pääsi 8. minuutilla sijoittamaan lähietäisyydeltä, mutta espanjalainen venyi pallon hienosti maalinsa ulkopuolelle.

12. minuutilla Gastón Ramírez pommitti kierteisen vedon kohti takakulmaa. Tälläkin kertaa pidemmän korren veti espanjalaisvahti, David de Gea.

Middlesbrough had 57% possession in the opening 15 minutes.

Man Utd completed just 37 passes in that time.

Valdes nousi sankariksi uudelleen 22. minuutilla. Rashford pääsi ensin ohjaamaan Juan Matan keskityksen läheltä – veskari oikeassa paikassa. Jatkopalloon ehti Antonio Valencia, Valdes kerkesi torjumaan myös tämän yrityksen tolpan juuresta.

Kris Voakes

@krisvoakes
Are you watching, LVG?! Brilliant from Valdes. #MUFC

Boron puolustus puhkesi kuitenkin Unitedin toimesta jatkuvasti, vain viimeiset syötöt menivät hukkaan. Vaikutti siltä, että kovin pitkään nolla kotijoukkueen päädyssä ei voi kestää. Näin myös kävi, Marouane Fellaini oli vapaana takatolpalla 30. minuutilla, ja puski vieraat johtoon. Keskityksen palloon, jonka suhteen Fabio ja Valdes epäröivät, tarjoili Ashley Young.

30 - Marouane Fellaini's strike has ended his run of 30 Premier League appearances without a goal. Opener.

Pian toisessa päässä nähtiin vastaava tilanne, jossa Álvaro Negredo pääsi puskemaan takakulmasta. Hyökkääjän ratkaisu oli yrittää pudotusta Grant Leadbitterille, joka ei aivan yltänyt palloon. Boro vastasi tämän jälkeenkin vaarallisten maalintekopaikkojen luomisesta ottelun avauspuolikkaalla.

Manchester United

@ManUtd
38' - The home side have threatened in the last few minutes with a couple of dangerous crosses but #MUFC are holding firm. #MIDMUN

Toisen jakson alku ei ihmeitä tarjonnut. Reilun tunnin pelin jälkeen sen sijaan nähtiin upea maali. Jesse Lingard ampui oman kuljetuksensa päätteeksi rankkarialueen kaarelta pallon tylysti oikeaan ylänurkkaan, 2-0.

Jesse Lingard has now scored in these competitions this season:

Community Shield
Europa League
EFL Cup
Premier League

Superb strike.

77. minuutilla Middlesbrough sai hyödynnettyä United-pelaajien uskomattoman sohelluksen puolustuspäässä. Kaiken pomputtelun ja kaatuilun jälkeen pallo maalin eteen Rudy Gestedelle, joka muutti tilanteeksi 1-2.

BBC Sport

@BBCSport
GOAL! Boro 1-2 Man Utd

Comical defending as Gestede gets a goal back... Game on! bbc.in/2nnMxpr #MIDMUN

Sky Sports Statto

@SkySportsStatto
Rudy Gestede has scored Middlesbrough’s 1st PL goal from open play in 9 hours & 50 minutes #PL

Hetkeä aiemmin Jose Mourinho oli jo aloittanut bussin parkkeeraamisen vaihtamalla Matan tilalle kentälle Marcos Rojon. Nyt tilanne olikin toinen, ja seuraava vaihto tapahtui hyökkäyspäässä: ulos Lingard, sisään Anthony Martial. Vieraat joutuivat joka tapauksessa täysin puolustukannalle kavennusmaalin jälkeen, kunnes… Valencia pääsi kuittaamaan Valdesin liukastumisen maalillaan. Jos oli kotijoukkkueen maalissa komiikkaa mukana, niin tämä vei sen vielä pidemmälle. 1-3.

@premierleague
GOAL Boro 1-3 Man Utd (90+3 minutes). Antonio Valencia dribbles into an empty net after Valdes slipped when fielding a backpass #MIDMUN