Pitkän ja menestyksekkään uran Manchester Unitedissa pelannut Gary Neville kertoi, että hän kannattaisi ajatusta, että valmentajia ei voisi erottaa kauden aikana.

Jo moni Valioliigajoukkue on erottanut valmentajansa tämän kauden aikana. Viimeisimpänä heistä kenkää sai Middlesbroughin Valioliigaan nostanut Aitor Karanka.

– Kun aloitat kauden jollakin valmentajalla, niin hänen tulisi toimia työssä vähintään kauden loppuun, Neville sanoo.

Swansea, Crystal Palace, Hull ja Leicester ovat kaikki vaihtaneet valmentajiaan kauden aikana. Kaikkien näiden joukkueiden peli on parantunut uuden valmentajan aloitettua vastuussa.

Esimerkiksi Leicester erotti viime kaudella seuran sensaatiomaisesti mestaruuteen valmentaneen Claudio Ranierin heikkojen esitysten jälkeen. Italialaisvalmentajan potkuja kritisoitiin paljon, mutta nyt Craig Shakespearin otettua joukkue haltuun, on Leicester marssinut voitosta voittoon

– On olemassa esimerkkejä jolloin valmentajanvaihdos on toiminut ja myös paljon niitä jolloin ei, Neville muistuttaa.

Neville uskoo, että kaikki muut paitsi seurojen omistajat ottaisivat tämän säännön mielellään käyttöön. Tämä takaisi valmentajalle työrauhan ainakin loppukaudeksi ja myös pelaajat tietäisivät kauden aloittaessaan, että sama valmentaja on joukkueessa koko kauden.