Manchester Unitedin Bastian Schweinsteiger siirtyy rapakon taakse. MLS-seura Chicago Fire on paikallislehti Chicago Tribunen mukaan jo viimeistellyt siirron. Seurat eivät ole vielä virallisesti vahvistaneet kauppaa.

Lehden mukaan sopimus on yksivuotinen ja se takaa Schweinsteigerille 4,5 miljoonan dollarin (noin 4,2 miljoonaa euroa) vuositulot.

– Me saamme vahvistuksen, joka on voittanut kaikilla tasoilla, myös niillä kaikkein korkeimmilla, Firen GM Nelson Rodriguez sanoi Tribunen mukaan.

Tribune siteerasi myös Schweinsteigeria itseään.

– Koko urani ajan olen aina etsinyt mahdollisuuksia vaikuttaa positiivisesti ja auttaa jonkin merkittävän saavuttamisessa. Siirtoni Chicago Fireen ei poikkea tästä. Olen vakuuttunut seuran visiosta ja filosofiasta. Haluan auttaa heitä tässä projektissa, Schweinsteiger sanoi.

Siirto Pohjois-Amerikkaan saattaa auttaa Schweinsteigeria unohtamaan kuluvan kauden Unitedissa. José Mourinhon tultua manageriksi saksalainen on kadonnut kuvasta täysin. Kesä ja suuri osa syksystä menivät lähes täydessä eristyksessä muusta joukkueesta. Sittemmin Schweinsteiger on otettu ykkösjoukkueen toimintaan mukaan, mutta peliaikaa on koko kauden aikana tullut vain 134 minuuttia.

Tribunen jutusta ei käy ilmi, milloin siirto tarkalleen ottaen toteutetaan. Yhdysvalloissa on kuitenkin siirtoikkuna auki 8. toukokuuta asti, joten kauppa voidaan tehdä vaikka saman tien.