Liverpoolissa vahvasti vaikuttanut Ronnie Moran on kuollut. Moran oli kuollessaan 83-vuotias. Miehen menehtymisestä kertoi hänen poikansa Paul.

Paul Moran

@paulmoran62
I am devastated to tell everyone on behalf of the family that my dad passed away this morning after a short illness

Moran aloitti pelaajauransa Liverpoolissa vuonna 1949. Osa-aikaisesta pelaajasta tuli ammattilainen kolme vuotta myöhemmin. Kaiken kaikkiaan Moran sai vyölleen 379 ottelua. Hän toimi kapteeninakin ja lopetti pelaajauransa virallisesti kaudella 1968-69, jolloin hän aloitti työt legendaarisen Bill Shanklyn valmennusryhmässä.

Moran oli osa ”Boot Room” -ryhmää, johon kuuluivat myös Shankly, Joe Fagan, Bob Paisley ja Reuben Bennett. Moran toimi urallaan apuvalmentajana Shanklylle, Faganille, Paisleylle, Graeme Sounessille, Kenny Dalglishille ja Roy Evansille.

Moran toimi myös pariin otteeseen väliaikaisena päävalmentajana. Hän lopetti valmennusuransa vuonna 1998. Takana oli hieman vajaat 50 vuotta Liverpoolissa.

Moran oli voittamassa pelaajana ja valmentajana peräti 44:ää pokaalia Liverpoolille. Mukaan mahtuivat muun muassa 14 liigamestaruutta, neljä Euroopan Cupin (nykyinen Mestarien liiga), kaksi UEFA Cupin (nykyinen Eurooppa-liiga), viisi FA Cupin ja viisi Liigacupin voittoa.

Liverpool FC

@LFC
Liverpool Football Club is deeply saddened by the passing of Ronnie Moran

Liverpool FC

@LFC

Liverpool FC

@LFC
Liverpool Football Club is deeply saddened by the passing of Ronnie Moran
Rest in peace, Ronnie.

Liverpool FC

@LFC
The story of Ronnie Moran's 49 years at Liverpool FC told in pictures: lfc.tv/AJz8