Everton tiedotti viime viikolla päässeensä Liverpoolin kaupungin kanssa sopimukseen uuden stadioninsa tonttikaupoista. Uusi, noin 300 miljoonaa puntaa maksava stadion on tarkoitus rakentaa Bramley-Moore Dockin jokisatama-alueelle Merseyjoen varteen.

Manchester Metropolitan -yliopiston tutkija Graeme Heyes pelkää kuitenkin Evertonin tekevän paikkavalinnan kanssa pahan virheen. Pahimmissa skenaarioissa ilmastonmuutos saa aikaan sen, että vesi velloo stadionilla vuonna 2100.

– Kestävien liikemallien tutkijana minun on pakko todeta, että 300 miljoonan punnan sijoittaminen vesistön vieressä sijaitsevaa stadioniin on merkittävä riski merenpinnan nousua ajatellen, Heyes kirjoitti The Conversationin artikkelissaan.

– Tuoreet tutkimukset osoittavat, että vuoteen 2100 mennessä merenpinta voi nousta kaksi metriä. Siihen on vain 83 vuotta, mutta stadionia suunnitellaan 200 vuodeksi.

– Voimme vain toivoa, että uuden stadionin kehittäjät ovat toteuttaneet täysimittaisen ilmastonmuutosriskiarvion – tai että he ovat alkaneet varastoida hiekkasäkkejä, Heyes pamauttaa.

Everton on pelannut nykyisellä kotistadionillaan Goodison Parkilla jo vuodesta 1892 lähtien.

Asiasta kertoneen BBC:n mukaan Liverpoolin kaupunginvaltuustosta ei haluttu kommentoida asiaa. Evertonin edustajia BBC ei puolestaan tavoittanut.