José Mourinho myönsi tehneensä virheen Bastian Schweinsteigerin kanssa: ”Kadun sitä, kyllä”

© Kuva: Getty Images

Manchester Unitedin manageri José Mourinho sanoo katuvansa tapaa, jolla hän kohteli Bastian Schweinsteigeria Old Traffordilla.

Keskikenttäpelaaja siirtyi tällä viikolla MLS-seura Chicago Firen riveihin. Mourinho myöntää tehneensä virheen pudottaessaan saksalaisen maailmanmestarin joukkueesta ja pakottaessaan tämän harjoittelemaan reservien kanssa.

– Schweinsteiger kuuluu siihen pelaajakategoriaan, joita kohtaan olen tehnyt jotakin sellaista, josta olen pahoillani. En halua puhua hänestä pelaajana – pelaajana, jonka ostaisin tai en ostaisi. Haluan puhua hänestä ammattilaisena, ihmisenä, Mourinho totesi perjantaina Goal.comin mukaan.

– Se oli viimeinen asia, jonka sanoin hänelle ennen hänen lähtöään: ”En ollut kerran oikeassa sinun suhteesi. Nyt minun on kohdeltava sinua oikein.”

– Joten kun hän pyysi minua päästämään hänet lähtemään, minun oli sanottava ”kyllä, voit lähteä”, koska tein sen kerran. En voi tehdä sitä kahta kertaa.

Louis van Gaalin hankkima Schweinsteiger ei pelannut tällä kaudella ainuttakaan liigaottelua Mourinhon alaisuudessa. Manageri sanoo, että hänen olisi pitänyt antaa pelaajan harjoitella edustusjoukkueen kanssa, mutta joukkueessa oli liikaa pelaajia.

– Kadun sitä, kyllä. Antaisin hänen olla joukkueessa (nyt). Tiedän, että sillä hetkellä meillä oli liikaa pelaajia. Jos muistatte, meillä oli monta pelaajaa epävarmassa tilanteessa – (Morgan) Schneiderlin, (Memphis) Depay, Andreas Pereira, Tyler Blackett, James Wilson, Mourinho muistutti.

– Meillä oli aluksi valtava joukkue, mutta tuntiessani hänet henkilönä ja ammattilaisena ja nähdessäni tavan, jolla hän kunnioitti päätöksiäni managerina, kyllä, kadun sitä. Minulle ei tuota ongelmaa myöntää sitä, koska olen kertonut sen hänelle.

>>> Lunasta 20€ ilmainen liveveto – tarjous voimassa rajoitetun ajan!