Valioliigassa ollaan jo niin pitkällä, että kauden 2016–17 virallinen tähdistöjoukkue julkaistaan muutaman viikon kuluttua.

Kaikilla on valinnoista oma näkemyksensä. Algoritmien kanssa operoiva Football Whispers on koonnut kentällisensä puhtaasti tämän kauden tilastoihin perustuen.

Mukaan mahtuu muutama odotettu nimi, kuten maalitykit Harry Kane ja Romelu Lukaku sekä pelintekijä Kevin De Bruyne. Sen sijaan listalla ei yllättäen ole ainuttakaan Chelsean pelaajaa.

Muun muassa Eden Hazard, N’Golo Kante ja David Luiz loistavat poissaolollaan, samoin Manchester Unitedin Zlatan Ibrahimović.

Football Whispersin tähdistöjoukkue 2016–17

Maalivahti: Tom Heaton (Burnley)
Pysäyttänyt 149 kohtaamastaan laukauksesta 114, ja torjuntaprosentti 76,5 nostaa hänet muiden yläpuolelle.

Oikea laitapuolustaja: Antonio Barragán (Middlesbrough)
Nousee Héctor Bellerínin ja Kyle Walkerin yläpuolelle taklausten keskiarvon, syötönkatkojen, puolustuspään kaksinkamppailujen ja syöttöprosentin 81 perusteella.

Toppari: Chris Smalling (Manchester United)
Kukistaa Jan Vertonghenin ja Virgil van Dijkin voitettujen ilmataistelujen (71,1%) ja puolustuspään kaksinkamppailujen (41%) myötä.

Toppari: Harry Maguire (Hull)
Hull on ollut vaikeuksissa kuluvan kauden aikana, mutta Maguire kipuaa ilmataistelutilastosssa jopa Smallingin yläpuolelle (79,5%).

Vasen laitapuolustaja: Fabio (Middlesbrough)
Yllätysnimi joukkueessa kukistamalla niukasti Erik Pietersin. On tehnyt keskimäärin 3,1 taklausta ja 1,8 syötönkatkoa ottelua kohti sekä voittanut 53 prosenttia kaksinkamppailuista alakerrassa. Niin sanottuja avainsyöttöjä on kertynyt 10.

Keskikenttä: Gylfi Sigurdsson (Swansea)
Manageri Paul Clement on vaatinut islantilaista tähdistöön, ja tähän versioon hän yltääkin. Jakaa 11 maaliin johtaneen syötön kanssa koko liigan kärkipaikkaa Kevin De Bruynen kanssa. Lisäksi tehnyt kahdeksan maalia – keskikenttäpelaajista enemmän ovat takoneet vain Dele Alli ja Michail Antonio.

Keskikenttä: Idrissa Gueye (Everton)
On tehnyt enemmän taklauksia (78) kuin N’Golo Kanté. Tilille on kertynyt lisäksi 2,5 syötönkatkoa ottelua kohti – edeltä löytyy ainoastaan Ander Herrera.

Keskikentän keskusta: Christian Eriksen (Tottenham)
Antanut yhdeksän maaliin johtanutta syöttöä ja 19 niin sanottuja avainsyöttöä. Lisäksi heiluttanut itse verkkoa kuusi kertaa.

Keskikenttä: Kevin De Bruyne (Manchester City)
Maalisyöttötilaston kärkipaikan ja avainsyöttöjen (31) lukumäärän myötä Football Whispers pitää häntä koko liigan parhaana pelintekijänä. Maaleja on kertynyt kuitenkin vain neljä.

Hyökkääjä: Harry Kane (Tottenham)
Viimeistellyt 19 maalia 66 laukauksella, joten onnistumisprosentti on lähes 30. Vertailun vuoksi esimerkiksi Zlatan Ibrahimović tekee maaleja prosentilla 14,4.

Hyökkääjä: Romelu Lukaku (Everton)
Johtaa maalipörssiä 21 osumalla, jotka ovat tulleet 74 laukauksella. Viimeistelyprosentti on Kanen tapaan kova – 28,3.

Lähde: Wales Online