Man Unitedista lähtöpassit saaneella Bastian Schweinsteigerilla lentävä lähtö MLS:ssä

© Kuva: Getty Images

Saksan maajoukkueessa kolme vuotta sitten maailmanmestaruutta juhlinut Bastian Schweinsteiger jäi José Mourinhon joukkueessa tällä kaudella täydelliseen sivurooliin. Valioliigassa minuutteja ei herunut lainkaan, mutta Manchester Unitedin cup- ja euro-otteluissa Schweinsteiger pelasi sentään 134 minuuttia neljässä pelissä. Yhden kerran keskikenttäpelaaja sai juhlia FA Cupin ottelussa maaliakin.

32-vuotiaan Schweinsteigerin tarina Unitedissa tulikin odotettuun päätökseen, kun hänet päätettiin maaliskuussa ilmaisella siirrolla Pohjois-Amerikan MLS:n Chicago Firen joukkueeseen. Myöhemmin Mourinho pyysi julkisesti anteeksi sitä, kuinka hän kohteli saksalaista kauden aikana.

Ura Yhdysvalloissa ei olisi kuitenkaan voinut alkaa yhtään paremmin. Schweinsteiger pelasi täydet 90 minuuttia ottelussa Montreal Impactia vastaan ja onnistui maalinteossa vain 17 minuutin pelin jälkeen. ”Schweini” puski verkon perukoille ottelun avausmaalin David Accamin syötöstä. Ottelu päättyi lopulta 2-2 -tasapeliin.