James McCarthy on aiheuttanut melkoisen sanasodan Evertonin ja Irlannin maajoukkueen välille.

Everton-luotsi Ronald Koeman on pitkin kautta kritisoinut Irlannin maajoukkuejohtoa puolikuntoisen McCarthyn peluuttamisesta. Tuorein käänne nähtiin hiljattain päättyneellä maajoukkuetauolla. McCarthy ei ollut kyennyt pelaamaan Everton-nutussa, mutta hän lähti silti Irlannin maajoukkueen matkaan. Mies tunsi reidessään kireyttä Wales-ottelun alkulämmöissä, mikä voi johtaa yhä pitenevään sairauslomaan.

Koeman kritisoi tapahtuneesta sekä McCarthya itseään että Irlannin päävalmentajana toimivaa Martin O’Neilliä. O’Neill vastasi Koemanin kritiikkiin melko tulikivenkatkuisella lausunnolla.

– Jälleen kerran Evertonin valmentaja, syyttelypelin mestari (tactician of the bame game), on kommentoinut tätä aihetta. Hän on kritisoinut sekä minua että McCarthya. Ehkä Evertonin alkukauden ohjelma toisi tilanteeseen hieman valaistusta.

– Hän sai todella lyhyen tauon ja pelasi kolmessa harjoitusottelussa kahdeksan päivän sisään. Tätä ennen hän oli ollut joukkueen harjoituksissa mukana vain 11 päivää. Ylikuormitusta?

Koeman ei jäänyt ihmettelemään, vaan vastasi Twitterissä.

– James McCarthy aloitti harjoituskautensa kolme ja puoli viikkoa sen jälkeen, kun Irlanti oli pudonnut EM-kisoista. Mestaritaktikolta, Koeman kirjoitti.

Ronald Koeman

@RonaldKoeman
James McCarthy began his pre-season three and a half weeks after Ireland were knocked out of the Euros. From the master tactician