Bournemouthilla on edessään kivikova ohjelma tällä viikolla. Se kohtaa ensin keskiviikkona vieraissa Liverpoolin ja lauantaina on edessä kotipeli Chelseaa vastaan. Helppo ei ollut edellinenkään ottelu, sillä lauantaina ”Cherries” haki Southamptonin kotikentältä maalittoman tasapelin.

Eroa putoamisviivaan on seitsemän pistettä, joten sarjapaikka ei ole vielä aivan varmistunut. Pisteitä siis kaivataan kipeästi. Itseluottamusta Bournemouth voi hakea siitä, että pistetili on karttunut kaikissa neljässä viimeisessä ottelussa.

Jobinpostia Southampton-ottelu puolestaan toi sikäli, että tärkeä keskikenttäpelaaja Andrew Surman on polvivamman takia sivussa ainakin tämän viikon, ja mahdollisesti koko loppukauden otteluista.

– Se on paha takaisku. Hän on ollut loistava. Emme tiedä vielä, kuinka pitkään hän on poissa, mutta mahdollisesti koko loppukauden, manageri Eddie Howe sanoi lehdistötilaisuudessa seuran kotisivujen uutisen mukaan.

– Andrew on todella, todella hyvä kontrolloiva keskikenttäpelaaja, mitä pallonhallintaan tulee. Hän tekee paljon näkymätöntä työtä ja on meille puolustussuuntaan tärkeä pelaaja, Howe luonnehti BBC:n haastattelussa.