Jos Kiina-ilmiö onkin puhuttanut viime kuukausina ja vuosina kansainvälisessä jalkapallossa, niin nyt kannattaa seurailla myös, mitä Indonesian suhteen oikein tapahtuu. Maajoukkuetasolla vaatimattoman futismaan pääsarjaan siirtyivät maaliskuussa jo meritoituneet valioliigapelaajat Michael Essien ja Carlton Cole, ja nyt jo kolmas pitkän linjan valioliigapelaaja solmi sopimuksen Indonesiaan.

Kahdesta muusta poiketen Peter Odemwingien hankki riveihinsä Madura United. 35-vuotias nigerialaishyökkääjä teki seuran kanssa yhden vuoden sopimuksen, johon sisältyy myös optio jatkosta.

Odemwingie pelasi Nigerian paidassa vuosien 2010 ja 2014 MM-turnauksissa, ja lisäksi hänellä on olympiahopeaa vuodelta 2008. Afrikan mestaruusturnauksesta tarttui matkaan pronssinen mitali peräti kolmeen otteeseen.

Odemwingie saapui Englantiin Belgian, Ranskan ja Venäjän liigojen kautta, mutta on pelannut Englannissa yhtäjaksoisesti vuodesta 2010 lähtien. Ensimmäiset kolme kautta vierähti West Bromwichissa, ja ne osoittautuivatkin hyökkääjän tehokkaimmiksi.

Debyyttikaudellaan 2010-2011 Valioliigassa Odemwingie viimeisteli 15 maalia ja kauden päätteeksi hänet valittiin Valioliigan parhaaksi afrikkalaispelaajaksi. Valioliigan kuukauden pelaajaksi Odemwingie valittiin yhteensä kaikkiaan kolme kertaa.

West Bromwichin lisäksi Odemwingie pelasi Valioliigaa Cardiffin ja Stoken peliasussa. Viime syyskaudella Odemwingie edusti Rotherhamia, mutta tammikuusta lähtien hän on ollut työttömänä.

– Nämä ovat jännittäviä aikoja Indonesian jalkapallossa ja olen iloinen, että saan olla osa sitä, Odemwingie totesi BBC:lle.

– En tiennyt yhtään, millaista täällä on, mutta juttelin Michael Essienin kanssa ja sain häneltä positiivista palautetta. Paikka on todella kaunis ja ihmiset hyvin ystävällisiä.