Sunderland hävisi eilen Leicester Citylle 2-0 lukemin. Tappion myötä joukkueen säilyminen Valioliigassa on entistä suuremman työn takana.

Sunderlandin puolustus ei ole fantastista kautta pelaavan Jordan Pickfordin johdolla ollut ihan niin huono, mitä sarjasijoitus antaa olettaa. Esimerkiksi edellisessä kolmessa ottelussa joukkue on päästänyt keskimäärin yhden maalin ottelua kohden, mikä ei vielä tee otteluiden voittamisesta mahdottomia. Näistä peleistä se on kuitenkin saanut vain yhden pisteen.

Joukkueen suurin ongelma on ollut hyökkäyspelaaminen. Eilisen maaleitta jäämisen seurauksena Sunderland on pelannut jo yhdeksän tuntia ja 45 minuuttia maaleitta. Edellisessä kymmenessä Valioliigan ottelussa maaleja on vain yksi.

– Meidän täytyy pystyä tekemään maaleja rangaistusalueen ulkopuolelta. Lauomme sieltä aina ohi. Meillä oli myös hyviä keskityksiä, eli hyviä asioita on olemassa, mutta emme saa palloa maaliin, Sunderlandin valmentaja David Moyes

Eilisessä ottelussa Sunderlandin Victor Anichebe osui tolppaan ottelun ollessa 1-0 Leicesterille. Anichebe on ollut joukkueesta sivussa ennen tiistain peliä.

– Victorin takaisin saaminen tulee helpottamaan meitä. En sano, että hän tullee olemaan sateentekijä, mutta hän tulee auttamaan meitä luomaan lisää tilanteita.

Lisävahvistusta joukkue todellakin tarvitsee. Jermain Defoe on onnistunut tekemään 14 maalia Valioliigassa tällä kaudella, mutta loput joukkueesta yhteensä vain 10.