Suomen ja Englannin A-maajoukkueita valmentanut Roy Hodgson palaa pienen tauon jälkeen töihin jalkapallon pariin. 69-vuotias Hodgson on ollut työttömänä viime kesän EM-turnauksesta lähtien. Tuolloin Englanti putosi sensaatiomaisesti Islannille kisojen neljännesvälierävaiheessa, ja Hodgson jätti paikkansa heti ottelun jälkeen.

Hodgson on valmentanut uransa aikana niin seura- kuin maajoukkueitakin peräti kahdeksassa eri maassa, mutta näin kauas kotoa ei työ ole miestä vielä koskaan vienyt. Uusi työnantaja löytyy nimittäin Australiasta.

Hodgson otti vastaan loppukauden kattavan pestin Manchester Cityn yhteistyöseuran Melbourne Cityn valmennuskonsulttina. Hodgsonin tehtävä on avustaa seuran kaikkien ikäluokkien valmentajia työssään. BBC:n mukaan Hodgsonia ei kuitenkaan kaavailla seuran edustusjoukkueen päävalmentajaksi, vaikka tehtävää hoitaakin tammikuusta lähtien väliaikaispestillä Michael Valkanis.

Muun muassa Malmöä, Inter Milania, Fulhamia ja Sveitsin maajoukkuetta menestyksekkäästi valmentanut Hodgson oli tiettävästi keskusteluissa myös Leicesterin managerin tehtävään. Pestin Claudio Ranierin seuraajana sai kuitenkin italialaisen kakkosmies Craig Shakespeare.