Mestaruussarjan Newcastle-Burton-ottelussa todistettiin keskiviikkoiltana räikeä tuomarivirhe. Virheen seurauksena erotuomari Keith Stroud vedettiin syrjään tulevan viikonlopun Gillinghamin ja Millwallin välisestä ottelusta. Avustavina tuomareina toimineet David Avent ja Matthew McGrath hyllytettiin myös ensi viikonlopun otteluista. Saman kohtalon koki neljäntenä tuomarina ollut Tony Harrington.

Newcastlelle tuomittiin rangaistuspotku ensimmäisellä puoliajalla. Matt Ritchie ampui pallon maaliin, mutta Dwight Gayle oli juossut liian aikaisin rangaistusalueen sisälle.

Säännön mukaan rangaistuspotku olisi pitänyt uusia. Stroud kuitenkin tuomitsi Burtonille vapaapotkun sääntöjen vastaisesti. Maalia ei siis hyväksytty ja ottelua jatkettiin 0-0-lukemista Burtonin vapaapotkulla.

Mikäli Ritchie olisi epäonnistunut rangaistuspotkussaan, olisi Stroudin tuomio ollut oikea.

47-vuotias englantilainen on tuomaroinut otteluita yli vuosikymmenen ajan. Kyse oli luultavimmin ajatuskatkoksesta, eikä sääntöjen tietämättömyydestä. Koko tuomaristo pahoitteli virhettään PGMOL:n välityksellä.

Newcastle voitti ottelun 1-0-lukemin Ritchien toisen puoliajan hienolla laukauksella. Joukkue nousi samalla Mestaruussarjan piikkipaikalle.

Tilanne on katsottavissa Newcastlen YouTube-kanavalta. Rangaistuspotku alkaa ajankohdasta 0:38.