Valioliiga jatkuu muutaman päivän tauon jälkeen. Taistelu europelipaikoista käy kiivaana, mutta tällä kierroksella huomio kiinnittyy pitkälti putoamistaisteluun.

Borolla pakkovoiton paikka

Nyt jos koskaan Middlesbrough’n on aika herätä. Vastassa on nimittäin Burnley, joka ei ole voittanut vieraissa vielä otteluakaan koko Valioliiga-kauden aikana.

Boro kärsi arkikierroksella tappion, joka saattoi jo sinetöidä Valioliiga-nousijan kohtalon. Hull raapi 4-2-voiton todellisessa kuuden pisteen ottelussa ja karkasi Borolta jo seitsemän pisteen päähän.

Siinä missä Boro tarvitsee kipeästi pisteitä, on myös Burnleyllä tarve lisäpisteille. Ero ensimmäisellä putoajan paikalla olevaan Swanseaan on seitsemän pistettä. Burnley kohtaa loppukauden aikana vielä kolme sarjapaikastaan taistelevaa joukkuetta. Vierasvoittotilin avaaminen juuri Boroa vastaan olisi joukkueelle jopa sarjapaikan sinetöivä teko.

Boro-päävalmentaja Steve Agnew’n tilanne ei ole helppo. Sekä Fabio että George Friend puuttuvat vasemman laitapuolustajan paikalta. Paikalla pelannee hyökkäävämpi vaihtoehto, esimerkiksi Stewart Downing. Calum Chambers puuttuu varmuudella kokoonpanosta ja Gastón Ramírezin pelaaminen on epävarmaa.

Vierasjoukkueen osalta suurin kysymysmerkki on Steven Defourin pelikunto. Burnleyn tärkeä keskikenttäpelaaja ei harjoitellut joukkueen mukana torstaina. Pelikunto selvinnee vasta ottelupäivänä.

Katkeaako West Hamin tappioputki?

Tuskin kovinkaan moni oletti kauden alussa, että West Ham ja Swansea taistelevat sarjapaikoistaan kauden viimeisellä neljänneksellä.

West Ham on hävinnyt peräti viisi edellistä Valioliiga-otteluaan. Edellinen voitto on niinkin kaukaa kuin helmikuun neljänneltä päivältä – yli kahden kuukauden takaa. Ensimmäiselle putoajan paikalle on matkaa viisi pistettä.

Siellä lymyilee lauantai-iltapäivän vastustaja Swansea. Paul Clement sai miehistönsä oivaan iskuun heti saapumisensa jälkeen, mutta sittemmin meno on hyytynyt. Swans on pelannut neljä ottelua ilman voittoa, joista viimeisimpänä kirvelevä taipuminen Tottenhamille viimeisten minuuttien aikana.

Kotijoukkueen riveistä Michail Antonion pelikunto on epävarma. Englantilaispelaaja joutui jättämään Arsenal-ottelun kesken sairastumisen vuoksi. Vierasjoukkueen Fernando Llorente voi nousta mukaan kokoonpanoon oltuaan kahdesta edellisestä ottelusta sivussa.

Valioliiga viikonloppuna

Lauantai

Tottenham-Watford kello 14.30
Manchester City-Hull kello 17.00
Middlesbrough-Burnley kello 17.00
Stoke-Liverpool kello 17.00
West Bromwich-Southampton kello 17.00
West Ham-Swansea kello 17.00
Bournemouth-Chelsea kello 19.30

Sunnuntai

Sunderland-Manchester United kello 15.30
Everton-Leicester kello 18.00

Maanantai

Crystal Palace-Arsenal kello 22.00