Valioliigan sarjanousija Middlesbrough on leimautunut paluukaudellaan tylsänä ja tehottomana joukkueena. Boro on kärsinyt läpi kauden pahoista maalinteko-ongelmista, jotka ovat pudottamassa joukkueen valitettavasti takaisin Mestaruussarjaan.

31 pelattua ottelua ja vain 22 tehtyä maalia kuvaavat hyvin sarjanousijan surullista kautta. Viimeisessä viidessä valioliigaottelussaan Boro on jäänyt maaleitta peräti kolmesti.

Laukaisukarttoja katsottaessa ei näytä myöskään hyvältä. Middlesbrough’n vetopaikoista peräti 42 prosenttia tulee rangaistusalueen ulkopuolelta. Suurin osa maalipaikoista on pelattu keskelle kärkihyökkääjälle. Pelipaikalla on pääasiassa luutinut härkämäinen Álvaro Negredo, joka on myös tehnyt joukkueen kauden maaleista seitsemän.

Muiden hyökkääjien maalimäärät ovat olleet vaisumpia. Cristhian Stuani on osunut neljästi ja Rudy Gestede vain kerran. Viimeiselyn taso ei paljoa mairittele.

Lisäksi Valioliigan maalipörssin ykkösnimi Romelu Lukaku on tehnyt itse enemmän maaleja kuin koko Middlesbrough’n joukkue (23).

OptaJoe

@OptaJoe
23 - Romelu Lukaku (23 goals) has now scored more Premier League goals than Middlesbrough (22 goals) this season. Perspective.

Mikael Soisalolla todellinen mahdollisuus

Boron organisaatioon tammikuussa liittynyt Ilveksen huippulupaus Mikael Soisalo taisi saada itselleen juurikin sopivan seuran esiinnousuun. 18-vuotias suomalainen pelaajatyypiltään hyökkääjä, joka seuran edustuksesta tällä hetkellä puuttuu.

Soisalo tuli Ilveksessä tutuksi vahvana haastajana ja murtautujana. Laitahyökkääjä loisti 1vs1-haastoissa ja käytti nopeuttaan aseenaan vastaiskuissa. Nämä ominaisuudet ovat juuri niitä, joita Boro kaipaa yläkertaansa. Nyt sieltä puuttuu hyökkääjä, joka pystyy viimeistelyn lisäksi myös hyvään pallonhallintaan ja syöttelyyn. Soisalo voisi täyttää juurikin tämän aukon.

Tällä hetkellä mahdollisuudet lyödä läpi ovat vieläkin paremmat, sillä Middlesbrough ei ole jatkamassa tätä tahtia kauttaan Valioliigassa. Eroa säilymiseen on nimittäin tässä vaiheessa jo kuusi pistettä.

Jos Boro putoaa Mestaruussarjaan, Soisalo saanee ainakin väliaikaisen noston reserveistä edustukseen. Miten sen jälkeen edetään, se on täysin suomalaisen otteista kiinni.