Middlesbrough on leimattu monissa arvioissa Valioliigan tylsimmäksi joukkueeksi. Joukkue on tehnyt ainoastaan 22 maalia 31 ottelussa.

Maalisaldo on niin alhainen, että Everton-hyökkääjä Romelu Lukaku peittoaa Boron maalilukeman yksin. Lukaku on tehnyt 23 osumaa Valioliiga-kauden aikana ja johtaa sarjan maalipörssiä.

On siis täysin mahdollista, että Lukaku viimeistelee kauden aikana enemmän maaleja kuin koko Boron joukkue. Kuulostaa varmasti melko ainutlaatuiselta tapaukselta, että yksittäinen pelaaja tekisi enemmän maaleja kauden aikana kuin kokonainen joukkue. Näin on kuitenkin tapahtunut jo aiemmin.

Sky Sportsin mukaan Valioliigan historiassa näin on tapahtunut viidellä eri kaudella. Blackburnin Alan Shearer teki kaudella 1994-95 huimat 34 maalia, jolloin Crystal Palace jäi joukkueena pienempään lukemaan.

Kaudella 2002-03 Sunderland teki ainoastaan 21 maalia koko kauden aikana. Edelle kiilasivat Man Unitedin Ruud van Nistelrooy (25), Arsenalin Thierry Henry (24) ja Southamptonin James Beattie (23).

Black Cats koki saman kohtalon kolme vuotta myöhemmin. Tuolloin Henry voitti Valioliigan maalikuninkuuden 26 osumalla. Sunderlandin maalisaldo oli 25.

Cristiano Ronaldo vei maalikuninkuuden kaudella 2007-08 tehtyään 31 maalia. Tuolloin sarjajumbo Derby teki vaatimattomat 20 maalia koko kauden aikana. Yksittäisistä pelaajista Derbyn edelle nousivat Ronaldon lisäksi 24 maalia iskeneet Liverpoolin Fernando Torres ja Arsenalin Emmanuel Adebayor.

Tuorein tapaus löytyy kolmen vuoden takaa kaudelta 2013-14. Liverpoolin Luis Suárez teki tuolloin 31 maalia, kun sarjaporrasta alemmaksi pudonnut Norwich teki kaikkiaan 28 maalia.