Alkuvuoden aikana on puhuttu mukavan paljon Ilveksestä Middlesbrough’n organisaatioon siirtyneestä Mikael Soisalosta. Vikkelä laitapelaaja teki viime kaudella läpimurtonsa Veikkausliigassa ja on ehtinyt tänä keväänä tehdä Boron reservijoukkueessa jo yhden hattutempun.

Soisalo ei ole kuitenkaan ainoa nuori Ilveksestä Englantiin siirtynyt suomalainen, joka voi pian haistella valioliigaseuran ilmapiiriä. Ulottuva maalivahti Otto Huuhtanen teki viime elokuussa kolmivuotisen sopimuksen Newcastlen kanssa ja on päässyt mukaan jo Newcastlen reservijoukkueen vaihtopenkille.

Siinä missä Middlesbrough on todellisen ja vakavan putoamisuhan alla, on Newcastle puolestaan matkalla ylöspäin. Harakat ovat Mestaruussarjassa sijalla kaksi, tiukasti kiinni suorassa nousussa.

Huuhtanen on syntynyt tämän vuosituhannen puolella, ja hän täytti helmikuun lopussa 17 vuotta. Onkin melkoinen saavutus, että tamperelainen on jo näin nuorena mukana U23-joukkueen kokoonpanossa reservijoukkueiden valioliigaottelussa.

Newcastle voitti tämäniltaisessa ottelussa Fulhamin 3-1, ja isäntien maalia vartioi 25-vuotias belgialainen Matz Sels. Transfermarktin tietojen perusteella ottelu oli Huuhtasen ensimmäinen reservijoukkueen kokoonpanossa.

Torjuntavastuuta Huuhtanen on saanut aiemmin kevään aikana Newcastlen alle 18-vuotiaiden joukkueessa. Hän pelasi maaliskuussa myös Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueessa.

Muista suomalaisista reservijoukkueiden valioliigan maanantaikierroksella joukkueidensa kokoonpanoissa olivat Arsenalin Hugo Keto ja Brightonin Niki Mäenpää. Seitsemässä ottelussa samassa sarjassa torjunut Keto oli tänään Tykkimiesten vaihtopenkillä, mutta kokenut Huuhkaja-vahti Mäenpää pääsi pelihommiin. Brighton voitti ottelun Stokea vastaan 2-0, joten Mäenpää pelasi nollapelin.