Suomalaisen Anssi Jaakkolan seura Reading on pelannut Mestaruussarjassa vahvan kauden ja on tukevasti tyrkyllä Valioliigan nousukarsintoihin. Reading on sarjassa sijalla 4, kun playoffeihin pääsevät joukkueet sijoilta 3-6.

The Telegraph kuitenkin kirjoittaa, että Readingin mahdollinen sarjanousu voi vielä tyssätä kabineteissa. Ongelmana on, että seuran nykyiset omistajat – thaimaalaiset Lady Sasima Srivikorn, Sumrith Thanakarnjanasuth ja Narin Niruttinanon – aikovat myydä seuran kiinalaisille sisaruksille Dai Yonggelle ja Dai Xiu Lille.

Valioliigaa alempia ammattilaissarjatasoja hallinnoiva EFL antoi viime viikolla alustavan suostumuksensa myyntihankkeelle, mutta Valioliigaa ajatus tuskin miellyttää. Dai Yongge yritti ostaa Hull Cityn viime syyskuussa, mutta Valioliiga näki ostoyrityksessä useita epäkohtia eikä hyväksynyt kauppaa. Näin Valioliiga mahdollisesti estäisi myös Readingin pääsyn sarjaan, jos seura olisi Yonggen omistuksessa.

Valioliigan aikakaudella ei ole olemassa ainuttakaan ennakkotapausta siitä, että sarjan hallinto estäisi jotain seuraa nousemasta. Keväällä 1990 Swindonin nousu kuitenkin evättiin, kun sen todettiin maksaneen pelaajille laittomia maksuja.

Tällöin Swindonin paikan pääsarjassa pelasi nousufinaalin hävinnyt Sunderland, joka sijoittui sarjataulukossa sijalle 6. Sarjakolmosen Newcastlen mukaan paikka olisi kuulunut sille. Tänä keväänäkin voi pahimmillaan olla edessä melkoinen soppa, sillä Valioliigan sääntöihin ei ole kirjattu mitään täydennysmenettelystä.

30-vuotias Anssi Jaakkola on toiminut Readingin kakkosvahtina aina terveenä ollessaan, mutta torjuntahommia ei ole herunut sarjapeleissä kertaakaan. Kemiläislähtöinen Jaakkola on saanut pelata kauden aikana neljässä cup-ottelussa, mutta cupin pelit Manchester Unitedia ja Arsenalia vastaan menivät valitettavasti vammojen takia sivu suun.

Readingia valmentaa Manchester Unitedin ja Hollannin topparilegenda Jaap Stam.