Arsenal hävisi maanantaina tylysti ja ansaitusti Crystal Palacelle lukemin 0-3. Mestarien liiga -paikka ensi kaudelle alkaa luisua koko ajan kauemmas Arsenalin ulottumattomiin, eikä joukkueen vaisulle peliesitykselle olekaan annettu armoa.

Oman mausteensa kritiikkitulvaan on antanut Mestaruussarjassa pelaavan Cardiffin manageri Neil Warnock. Warnockin silmään pisti etenkin se, kuinka pahassa pulassa Tykkimiesten keskuspuolustajat Shkodran Mustafi ja Gabriel olivat Crystal Palacea vastaan.

– En vaihtaisi Arsenalin toppareita omiini. Cardiffin topparit ovat kymmenen kertaa parempia kuin Arsenalin, Warnock jyrähti Wales Onlinessa.

Myrskynsilmässä on päivästä toiseen Arsenalin manageri Arsène Wenger, mutta Warnock peräänkuuluttaa toimintaa Wengerin taustaryhmältä.

– Avausjaksolla, kun korkea keskitys oli tulossa alas, toppari katsoi (Crystal Palacen) Christian Bentekeä kolme kertaa, eikä ikinä mennyt palloon.

– Myönnän, että odotin toimia apuvalmentaja Steve Bouldilta. Ei hän voi vain istua tekemättä mitään, jos hänelle on annettu jokin tehtävä. Kulmapotkujen merkkauspeli on olennaisen tärkeää, joten onko Bouldissa tarpeeksi miestä tekemään asialle mitään, Warnock kyselee.

– Ei huipulla voi pelata tietämättä, kuka merkkaa kenetkin, ja kuka on suurin uhka. Minusta kukaan kokoonpanon pelaajista ei ole likimainkaan riittävän vahva. Henkisesti Arsenal on todella heikko.

Crystal Palace -ottelussa sekä Mustafi että Gabriel voittivat Squawkan tilastojen mukaan 56 prosenttia ilmakaksinkamppailuistaan.

Olkoonkin, että Arsenal ja Cardiff pelaavat eri sarjatasoilla, Squawkan koko kauden tilastoista selviää, että Cardiff-topparien Sean Morrisonin ja Sol Bamban saldot ilmakaksinkamppailuissa, blokeissa ja puruissa todella ovat Mustafia, Gabrielia ja Laurent Koscielnya paremmat. Näiltä osin Warnock on siis täysin oikeilla jäljillä.