Aitor Karanka ei ole valmentanut muutamaan kuukauteen. Espanjalaisluotsi sai potkut Middlesbrough’sta maaliskuun puolivälissä.

Se ei suinkaan tarkoita, etteikö valmennusura jatkuisi. Kyse on pikemminkin siitä, minkä vaihtoehdon Karanka haluaa valita.

Madridilaislehti Marca tietää kertoa, että Karankaa on lähestytty muun muassa Algerian jalkapalloliitosta. Konkreettista tarjousta ei ole tiettävästi tehty, mutta Karanka haluttaisiin vetämään Algerian maajoukkuetta.

Kiinnostusta on ainakin kolmelta muultakin mantereelta. Marcan mukaan Karanka on haluttu mies eri seuroissa Kiinassa, Englannissa, Espanjassa ja Yhdysvalloissa.

43-vuotias Karanka aloitti valmennusuransa Espanjan alle 16-vuotiaiden joukkueesta vuosina 2008-10. Seuraavat kolme vuotta hän toimi Real Madridissa apuvalmentajana, kunnes kävi kutsu Middlesbrough’hun.