Valioliiga.comin Facebook-liven illan asiantuntijavieras Peter Enckelman povaa Leicesterille kovaa iltapuhdetta keskiviikkona. Samalla entinen maajoukkuevahti esittää hämmästyksensä siitä, että terrori on levinnyt nyt myös jalkapalloon.

– Illan otteluja ajatellen päällimmäisenä on mielessä se, että tänään pelataan kahden ottelun sijaan kolme ottelua. Ei tuollaista saisi tapahtua. Hirveää, että terrorismi on levinnyt nyt myös jalkapalloon. Voin vain kuvitella, miten vaikeaa molempien joukkueiden pelaajilla on valmistautua otteluun, Enckelman sanoo Valioliiga.comille.

– Varsinkin Dortmundin pelaajille tilanne on hirveä. Isku tehtiin heitä vastaan suoraan. Tänään onkin sitten paikalla Dortmundissa poliisien lisäksi varmaan armeija. Ei tämä tuollaiseen saisi mennä.

Yhden hienon asian kauhean tapahtuman keskellä Enckelman kuitenkin näkee.

– Fanit osoittivat taas kerran, että jalkapallo on suuri perhe. Katsomossa saatetaan vähän huudella rajustikin, mutta kun tosi on kyseessä, ollaan yhtä. Se, miten Monacon kannattajat lauloivat Dortmundia, oli upeaa. Se, että Dortmundin fanit kutsuivat ilman majapaikkaa olleita Monacon faneja koteihinsa, oli yhtä hienoa. Juuri tällaiset asiat kertovat, ettei jalkapalloa voiteta raukkamaisilla teoilla.

Leicester kovan paikan edessä

No entä mitäs mieltä Enckelman on Atlético Madridin ja Leicesterin välisestä kohtaamisesta?

– Leicester on palannut hyvälle tasolle viime aikoina, mutta nyt on vastassa yksi kisan kestomenestyjistä ja Espanjan huippuseuroista. Leicesterillä on edessään selviytymistaistelu siitä, pystyvätkö he siirtämään ratkaisun kotikentälleen.

– Asenteesta se ei tule olemaan kiinni. Mutta nyt pelkkä asenne ei riitä. Leicesterin pitäisi pystyä pitämään tänään myös vähän palloa. Muuten käy kehnosti. He selvisivät vähän onnekkaasti Sevillan myllystä vain maalin tappiolla, mutta nyt on vastassa astetta kovempi joukkue.

Tästä ottelusta, muista Mestarien liigan otteluista, Valioliigasta ja jalkapallosta yleensä Peter Enckelman tarjoaa pitkän haastattelun alkaen kello 21.00. Tilaisuus järjestetään Bar & Bistro Kipinässä, ja haastattelua voi seurata suorana lähetyksenä Valioliiga.comin Facebook-sivulla.


Miten löydän Valioliiga.comin Facebook-sivulle? Tästä.