Valioliiga julkisti torstaina kuusi ehdokasta kauden parhaaksi nuoreksi pelaajaksi. Ehdokkaista viisi on todella meritoituneita kenttäpelaajia: Tottenhamin maasta taivaisiin ylistetty keskikenttäpelaaja Dele Alli sekä viime kauden maalikuningas Harry Kane, Valioliigan maalitilastoa johtava Romelu Lukaku (Everton), Englannin maajoukkueeseen noussut toppari Michael Keane (Burnley) sekä nopean läpimurron liigaeliittin tehnyt saksalaislaituri Leroy Sané (Manchester City).

Nimekkäistä vastustajista huolimatta Valioliigan sarjajumbo Sunderlandin manageri David Moyes antaisi tunnustuksen oman joukkueensa maalivahdille Jordan Pickfordille. Sunderland on kymmenen pisteen päässä putoamisviivasta ja lähes tuomittu putoamaan, mutta 23-vuotiaan Pickfordin harteille vaisua kautta ei voi vierittää. Pickford on pitänyt maalinsa puhtaana kauden aikana neljä kertaa, mutta Sunderland on jäänyt maaleitta viimeisissä seitsemässä ottelussaan.

– Olen hehkuttanut Jordania koko vuoden. Minusta hän on paras kehittyvä nuori lahjakkuus, Moyes sanoi lehdistötilaisuudessa The Timesin mukaan.

– Ehdolla on muitakin loistavia pelaajia, kuten Dele Alli, mutta Jordanin pitäisi voittaa palkinto heittämällä, sillä hän on vain ollut niin hyvä. Hän on tarpeeksi hyvä pelaamaan missä tahansa seurassa.

Pickfordilla on meneillään ensimmäinen täysi kausi Valioliigassa. Sunderlandin sarjatason vaihtuessa ottajia on luultavaksi jonoksi asti, ja tiettävästi ainakin Manchester City, Liverpool ja Arsenal harkitsevat tarjouksen tekemistä Pickfordista. Englannin alle 21-vuotiaiden maajoukkuevahdin hinta-arviokin on vaatimaton 17,7 miljoonaa euroa.

Moyes kehottaa Pickfordia kuitenkin harkitsemaan seuraavaa askelta tarkasti. Manageri ei sulje pois sitäkään vaihtoehtoa, että nuori torjuja jäisi vielä vuodeksi kasvattajaseuransa riveihin.

– Hänellä ole varaa vuoteen vaihtopenkillä. Jos hän lähtee jonnekin kakkosvahdiksi, se olisi askel taaksepäin, skottivalmentaja varoittaa.