Entisen huippuerotuomarin Dermot Gallagherin mukaan Hullin Oumar Niassea ei olisi pitänyt poistaa kentältä viikonlopun valioliigaottelussa Watfordia vastaan.

Oikeudenjakaja Robert Madley nosti Niasselle punaisen kortin jo avausjaksolla, kun tämä näytti osuneen M’baye Niangia sääreen. Tv-hidastukset osoittivat kontaktin olleen minimaalinen.

– Mielestäni se ei ollut (ulosajon arvoinen). Mielestäni se ei ollut punaisen arvoinen silloinkaan, kun näin sen suorana. Viikonloppuna minulla oli aikaa katsoa tilanne uudestaan ja uudestaan, enkä ole nähnyt mitään, joka viittaisi sen olleen punaisen kortin arvoinen, Gallagher totesi Sky Sportsille.

– Hän saattoi osua hieman, mutta minun silmissäni se ei ole vakava rike. Mielestäni tuomari luki tilanteen väärin ja kaikki olivat yllättyneitä, kun punainen kortti nousi.

Hull voitti ottelun miesalivoimasta huolimatta. Niasse on kuitenkin saamassa kolmen ottelun pelikiellon, mikäli päätöstä ei muuteta jälkikäteen. ”Väärästä” tuomiosta huolimatta Gallagher uskoo, ettei päätöstä muuteta, koska tilanteessa oli kontakti.

– Uskon, ettei heidän valituksensa menisi läpi. Valitus ei välttämättä merkitse sitä, että tuomari on ollut väärässä. Valituksessa sanotaan, että kyseessä pitää olla selvä ja vilpitön virhe erotuomarilta. Mielestäni se fakta, että pelaaja nosti jalkansa korkealle ja osui vastustajaan – vaikkakin vain vähän – puhuu sitä vastaan.

Manageri Marco Silva vahvisti päätösvihellyksen jälkeen, että Hull aikoo tehdä valituksen Niassen punaisesta kortista.

– Ehkä Madley oli liian lähellä. Sekään ei auttanut häntä, että pelaaja meni nurin. Kun kuulee pelaajan huutavan, se vaikuttaa päätökseen mielessä. Hän teki päätöksensä erittäin nopeasti. Mietin, että ratkaisu olisi voinut olla erilainen, jos hän olisi pohtinut sitä jonkin aikaa, arvioi Gallagher.

– Hän voi sanoa puolustuksekseen, että hän oli vakuuttunut ja teki sen siksi. Silloin kukaan ei voi tulla haukkumaan häntä siitä.

Hull Transfers

@HullTransfers
Niasse's reaction to the red card 😂😂 #hcafc

Lähde: Hertfordshire Mercury