Arsenal voitti keskiviikkona Robert Huthin omalla maalilla Leicesterin niukasti 1-0 ja roikkuu edelleen mukana kamppailussa paikasta neljän joukkoon. Ottelun jälkeen eniten puhutti tilanne, jossa Tykkimiesten tähtipelaaja Alexis Sánchez sortui räikeään näyttelemiseen.

Chileläinen teki ”rivaldot”, kun Leicesterin Christian Fuchs heitti rajaheittonsa tämän olkapäähän. Alexis heittäytyi maahan kasvojaan pidellen yrittäen kalastaa Fuchsille korttia. Videon tilanteesta voi katsoa tästä.

Arsenalin manageri Arsène Wenger ei tuominnut Sánchezin näyttelyä, vaan puolusti tämän toimintaa. Fuchs sen sijaan olisi ansainnut Wengerin mielestä varoituksen.

Polemiikkiin johtaneessa tilanteessa pelattiin jo ottelun viimeisiä minuutteja, ja Arsenal johti peliä 1-0. Sánchez asettui seisomaan aivan Fuchsin viereen yrittäen estää tätä heittämästä pitkää rajaheittoa. Itävaltalainen turhautui tilanteessa ja heitti tarkoituksellisesti pallon kohti Sánchezia.

– Ensimmäisellä kahdella yrittämällä, kun Fuchs yritti heittää rajaheittoa, Sánchez seisoi hänen vieressään eikä tiennyt, että hänen pitää olla kauempana, Wenger puolustelee The Timesissa.

– Erotuomarikaan ei käskenyt häntä siirtymään. Sitten hän sai keltaisen kortin, koska hän ei hyväksynyt sääntöä. Minä hyväksyn sen. Hän ei ollut riittävän kaukana.

– Erotuomarin tai linjamiehen olisi pitänyt kertoa siitä hänelle. Fuchsilla kävi tuuri, ettei hän saanut varoitusta, sillä hän heitti pallolla Sánchezia tahallaan, Wenger kertaa.

Sánchez latasi myöhemmin Instagram-tililleen kuvia, jossa hän hoivaa haljennutta huultaan ja pitelee jääpussia haavan päällä. Wengerin mukaan kolhu tuli kuitenkin eri pelitilanteessa.

– Luulen, että Huth kohteli häntä kaltoin. Autoin Alexista nousemaan ylös ja näin, kuinka hänen huulensa vuosi verta.

Arsenalin pelaajista Sánchez oli ottelussa lähimpänä maalintekoa, sillä hän laukoi pallon kertaalleen maalin ylähirteen.