Morgan Schneiderlinin edustama Everton kohtaa sunnuntaina Chelsean Goodison Parkilla. Mestaruustaisto menee entistä tiukemmaksi, jos kotijoukkue pystyy ottamaan ottelusta pisteitä. Chelsean hävitessä oman ottelun ja Tottenhamin voittaessa Pohjois-Lontoon derbyn, ero kutistuu vain yhteen pisteeseen.

Loppukauden aikana puhutaan usein siitä, mikä on toisen joukkueen motivaatio, jos heillä ei itsellään ole enää suurta panosta jäljellä olevissa peleissään. Everton on juuri varmistanut paikan ensi kauden Eurooppa-liigassa ja sijoittuminen neljän parhaan joukkoon vaatisi suoranaista ihmettä. Motivaation merkitystä korostetaan ehkä hieman liikaa, kun muistetaan, kuinka korkealla tasolla pelataan, mutta Evertonin keskikenttäpelaaja Schneiderlinilla on oman joukkueen sijoituksen lisäksi yksi ylimääräinen motivaatio Chelsea-otteluun. Hän tahtoo entisen valmentajansa Mauricio Pochettinon voittavan Valioliigan.

– Ei tarvi olla hyvä matikassa tietääkseen, että Spursin voittaessa ja meidän lyödessä Chelsean, eroa on enää yksi piste. Kaikki on mahdollista jalkapallossa. Olen varma, että he ajattelevat näin ja toivovat meidän voittavan, Schneiderlin kertoi ottelua edeltäneessä lehdistötilaisuudessa.

27-vuotias ranskalainen oli Pochettinon valmennuksessa Southamptonissa, jossa pelaaja oli peräti seitsemän vuoden ajan. Hänelle syntyi erittäin vahva side nykyään Tottenhamia valmentavaan Pochettinon kanssa. Schneiderlin tahtoo auttaa entistä valmentajaansa.

– Pochettino tekee uskomatonta työtä Tottenhamin kanssa. Toivon, että hän voittaa mestaruuden tällä tai seuraavalla kaudella. Heidän peli on todella viihdyttävää ja Mauricio ansaitsisi voittaa, koska hän työskentelee todella kovasti sen eteen.