Valioliigaseura Liverpool ilmoitti keskiviikkona, että sen kotiareenan Anfieldin yksi katsomonosista – Centenary Stand – nimetään seuralegenda Kenny Dalglishin mukaan. Se tunnetaan jatkossa nimellä The Kenny Dalglish Stand.

Kyseessä on merkittävä kunnianosoitus 66-vuotiaalle Dalglishille, joka on ollut Liverpoolin toiminnassa mukana jo neljän vuosikymmenen ajan.

Dalglish on toiminut Liverpoolin managerina kaksi kertaa. Pelaajana hän teki punapaidoille 172 maalia 515 ottelussa ja voitti muun muassa liigamestaruuden kuusi kertaa ja Euroopan cupin kolme kertaa.

– Kentän ulkopuolella hänen panoksensa seuralle ja Liverpoolin kaupungille on yksinkertaisesti mittaamaton, koska hän oli johtavassa roolissa Hillsborough’n onnettomuuden jälkeen ja on vuosien saatossa tarjonnut perheineen tukea henkensä menettäneiden omaisille, Liverpoolin tiedotteessa todetaan.

– Hän on ainutlaatuinen, ei vain Liverpoolille, vaan englantilaiselle jalkapallolle kokonaisuudessaan – saavutettuaan suuria asioita pelaajana ja menestyttyään sen jälkeen vastaavalla tavalla managerina. Hänen saavutusluettelonsa ja pokaalinsa molemmilla rintamilla puhuvat puolestaan, suitsuttaa Liverpoolin omistaja John W Henry.

Liverpool FC

@LFC
LFC are delighted to announce the Centenary Stand at Anfield will be renamed The Kenny Dalglish Stand.

Full story: lfc.tv/AGKW

Liverpool FC

@LFC

Liverpool FC

@LFC
The historic move is in recognition of Dalglish’s unique contribution to LFC and the city of Liverpool over the last four decades.
John W Henry: “Kenny’s contribution to LFC goes beyond goals, points amassed & silverware won. He represents what is best about this club.”