Jalkapalloilijoiden ammattiliiton PFA:n entinen puheenjohtaja Clarke Carlisle ei yllättynyt Evertonin laiturin Aaron Lennonin mielenterveysongelmista.

Poliisi otti tien reunassa harhailleen Lennonin kiinni viime viikonloppuna mielenterveyslain perusteella. Tämä toimitettiin sairaalaan arviointia varten. Seura ilmoitti myöhemmin, että Lennon kärsii ”stressiin liittyvästä sairaudesta”.

Vuosia sitten Carlisle pelasi Lennonin kanssa samaan aikaan Leedsissä. Hänelläkin on ollut mielenterveysongelmia, jotka johtivat jopa itsemurhayritykseen.

– Ihmiset ovat yhä yllättyneitä, koska he uskovat, että olosuhteiden pitää oikeuttaa mielenterveyteen liittyvän sairauden. Mielenterveysasiat ovat yhtä umpimähkäisiä kuin mitkä tahansa muut sairaudet, Carlisle kommentoi Radio City Talkissa.

Mielenterveys on asia, joka voi eri syistä vaikuttaa erittäin merkittävään osaan väestöstä. Urheilu ei ole tietenkään sille immuuni.

– Aaronin tapauksesta olen surullinen, koska hän on entinen kollega ja kaverini. En kuitenkaan ole ollenkaan tyrmistynyt, koska tilastot kertovat minulle hänen olevan kohderyhmää – ei ainoastaan iän vaan myös sosiaalisen demografian perusteella: nuori musta mies on nykypäivänä erittäin altis tietyille mielenterveysongelmille, hän jatkoi.

Carlisle uskoo, että Lennon ja hänen perheensä saavat täyden tuen Evertonilta.

– Mielenterveys on asia, joka voi eri syistä vaikuttaa erittäin merkittävään osaan väestöstä. Urheilu ei ole tietenkään sille immuuni.

Lähde: Sky Sports