Bournemouthin manageri Eddie Howe vihjaa Daily Echon haastattelussa, että 37-vuotias konkarimaalivahti Artur Boruc voi pelata huipulla vielä nelikymppisenä.

Puolalainen Boruc on pelannut tällä kaudella riittävästi otteluja, mikä oikeuttaa hänen sopimuksessaan olleen pykälän mukaan jatkopestiin Cherriesin kanssa.

Ilmaiseksi kesällä 2015 hankittu Boruc on osoittautunut yhdeksi Bournemouthin avainpelaajista korkeimmalla sarjatasolla. Howen mukaan mies voi jatkaa uraansa vielä vuosien ajan.

– Uskon sen olevan mahdollista. Avainasia kenen tahansa pelaajan kannalta on se, kuinka pitkään he itse haluavat jatkaa, Howe toteaa.

Kun vanhenee, kaikki yksityiskohdat on tehtävä oikein. On elettävä elämää eri tavalla kuin 21–22-vuotiaana.

– En näe hänessä heikentymistä fyysisesti. Itse asiassa jos jotakin, olen nähnyt parannusta, joka johtuu hänen ammattimaisuudestaan ja siitä, kuinka hän huolehtii itsestään. Kun vanhenee, kaikki yksityiskohdat on tehtävä oikein. On elettävä elämää eri tavalla kuin 21–22-vuotiaana, hän lisää.

– Ehkä siinä iässä voi kohdella kroppaa eri tavalla ja selviytyä siitä. Mitä vanhemmaksi tulee, ehkä niin ei pysty tekemään. Mitkä hänen motivaatiotasonsa ovat? Kuinka pitkään hän haluaa pelata? Ne ovat kysymyksiä Arturille itselleen.

Howe ei kuitenkaan osaa sanoa, onko Boruc ollut hänen paras hankintansa viime vuosien aikana.

– Minulta kysytään tätä paljon, ja on vaikeata valita yksi. Myös Dan Gosling ja Junior Stanislas tulivat ilmaissiirroilla, ja he ovat olleet erinomaisia meillä. On myös joitakin muita.