Sekä Valioliigassa että La Ligassa pitkän uran pelannut Gaizka Mendieta kertoo, että hänen mielestään englantilaispelaajista tulee yksipuolisia, koska heitä valmennetaan nuoruudessa vain yhtä pelipaikkaa varten.

Muun muassa Valenciassa ja Middlesbroughissa pelanneen espanjalaisen mielestä Cesar Azpilicueta toimii täydellisenä esimerkkina kahden maan pelaajien välisestä eroavaisuudesta.

– Uskon, että eroavaisuus johtuu koulutuksesta ja huomasin sen saapuessani Englantiin. Meidät espanjassa koulutetaan pelaamaan tavalla, joilloin voit pelata kentän jokaisella paikalla. Jos katsot esimerkiksi Azpilicuetaa, niin huomaat hänen pystyvän pelaavan molemman puolen laitapuolustajina, toppareina ja tarvittaessa keskikentälläkin. Tämä pitää paikkansa lähes jokaisen espanjalaispelaajan kohdalla, Mendieta kertoi Squawkalle.

– Englannissa näin ei toimita. Pelaajat opetetaan usein pelaamaan vain yhdellä pelipaikalla, jonka seurauksena heistä tulee vanhempana yksipuolisia ja rajoittuneita. Tämän tulisi mielestäni muuttua.