Romelu Lukakun tulevaisuus on toistaiseksi hämärän peitossa. Kauden mittaan on alkanut näyttää yhä vahvemmin siltä, että Evertonin hyökkääjä on vaihtamassa seuraa?

Kysymys kuuluu: mihin Lukaku siirtyy? Belgialainen on yhdistetty useampaan suurseuraan. Manchester Unitedissa vuosina 2001-13 valmentanut René Meulensteen on sitä mieltä, että Unitedin ei ainakaan pitäisi rakentaa hyökkäystään Lukakun varaan.

– Lukaku on toki pelannut fantastisen kauden, ja hän on maalintekijä. Mutta Manchester Unitedin kaltaisessa seurassa hyökkääjän on oltava monipuolisempi, Sir Alex Fergusonin oikeana kätenä aikoinaan tutuksi tullut Meulensteen sanoi Alan Brazilin Sports Breakfast -ohjelmassa.

– Hänen täytyy ehdottomasti kehittää pallollista pelaamistaan, ja siinä erityisesti nopeiden yhdistelmien pelaamista. Siinä hän on heikko, eikä hän Evertonissa joudu sen suhteen epämukavuusalueelleen.

– Mutta jos pelaa korkeimmalla tasolla, taidon pallon kanssa viimeisellä kolmanneksella ja päätöksenteon on oltava ihan tapissa.

– Kyllä, hän toisi voimaa ja vahvuutta, mutta kun katsoo taaksepäin Unitedin hyökkääjiä, meneekö hän samalle jatkumolle? Mielestäni ei.

Unitedilla on painetta hankkia kesällä uusi ykköskorin hyökkääjä, sillä Zlatan Ibrahimovic on polvivamman vuoksi pitkään sivussa. Ruotsalainen on ollut 17 valioliigaosumallaan joukkueen selvästi paras maalintekijä tällä kaudella. Valioliigan maalipörssin kärjessä on Lukaku, joka on paukuttanut 24 osumaa.