Perinteikäs Middlesbrough nousi viime keväänä Valioliigaan, mutta joukkue ei saanut missään vaiheessa kautta hyökkäyspeliään rullaamaan. Visiitti pääsarjassa jäi ranskalaiseksi, ja lopullisesti kohtalo sinetöityi Chelsean kotistadionilla Stamford Bridgella lähes varman mestarin kuritettua Boroa maalein 3-0.

Tasoero joukkueiden välillä oli selvä, mutta Chelsean manageri Antonio Conteen Middlesbrough’n joukkue ja kannattajat tekivät vaikutuksen. Conte kätteli ennen kentältä poistumistaan Boron pelaajia ja kävi vielä antamassa taputukset joukkueen kannattajille.

– Vain Englannissa voi nähdä tällaista kannattamista. En ole koskaan ennen nähnyt vastaavaa, ensimmäistä kauttaan Englannissa valmentava Conte totesi BBC:n mukaan.

– On hienoa nähdä, kuinka joukkue taistelee kaikilla voimillaan. Boro putosi, mutta kannattajat pysyivät katsomossa. Se on hyvä esimerkki muille maille. Siksi koin sydämessäni, että minun täytyy mennä taputtamaan Boron kannattajille.

Putoaminen on varmasti kova pala seuran kannattajille, mutta sitä se oli etenkin joukkuetta Stamford Bridgellä kipparoineelle Ben Gibsonille. 24-vuotias toppari nousi tällä kaudella Englannin maajoukkueeseen ja on takuulla monien valioliigaseurojen hankintalistalla.

Gibsonin sydän sykkii kuitenkin taatusti jatkossakin Borolle. Seuralle, jonka henki ja elämä on pidetty ja menestyksekäs pääomistaja ja puheenjohtaja Steve Gibson, Benin setä.

– Hienon viime kauden jälkeen suoraan sanottuna hukkasimme mahdollisuuden pelata maailman parhaassa liigassa, Ben Gibson harmitteli.

– Nyt meidän pitää käsitellä asia ja korjata tilanne. Haluamme tulla takaisin entistä vahvempina. Puheenjohtaja ja fanit ansaitsevat valioliigajalkapalloa. Häntä pidetään maan parhaana puheenjohtajana ja fanimme lauloivat stadionilla loppuun saakka.