Evertonissa – kuten monissa muissakin seuroissa – on tapahtumassa peliliikkeitä loppukauden ja tulevan kesän aikana.

Liverpoolilaisseuran puheenjohtaja Bill Kenwright paljasti seuran kauden päätösseremoniassa, että Kevin Mirallas on saamassa pitkän jatkosopimuksen. 29-vuotias Mirallas saapui Evertoniin Olympiakosista 7,65 miljoonan euron kaupassa kesällä 2012.

Mirallasia voidaan tätä nykyä pitää jo Evertonin luottosoturina. Laitahyökkääjä on pelannut Toffeesissa kaiken kaikkiaan 171 ottelua. Tällä kaudella Mirallasille on kirjattu Valioliigassa 33 ottelua, joissa tehoja on syntynyt neljän maalin ja kuuden maalisyötön verran. Belgialainen jakaa lukemillaan kakkossijan Evertonin sisäisessä maali- ja maalisyöttötilastossa.

Mirallas on yksi asia, Phil Jagielka toinen. 34-vuotiaan kapteenin sopimus umpeutuu reilun vuoden kuluttua, mutta Everton-ura voi päättyä jo tähän kauteen.

– Se ei ole kiinni minusta ja siitä, mitä minä toivon, Jagielka sanoi Sky Sportsin haastattelussa.

– Luonnollisesti minä otan kauden jälkeen vähän vapaata ja valmistelen itseni harjoituskautta varten. Katsotaan sitten, missä mennään.

– Olen iloinen ollessani täällä. Olen ollut täällä jo kauan. Minulla on vuosi sopimustani jäljellä, ja tuntuu siltä, että voin pelata vielä pitkään. Minä palaan harjoituskaudelle ja yritän näyttää managerille, etten ole liian huono. Toivottavasti saan pysyä täällä.

Jagielka on pelannut Evertonissa jo kesästä 2007 lähtien, jolloin hän saapui seuraan kuuden miljoonan euron kaupassa Sheffield Unitedista. Toppari on pelannut Evertonissa yhteensä 347 ottelua, mutta pikku hiljaa vastuu on vähentynyt. Tällä kaudella Jagielka on pelannut Valioliigassa 25 ottelua.