Tiedätkö, kuka on Giannelli Imbula? Häntä voitaneen hyvällä syyllä tituleerata Stoken seurahistorian pahimmaksi floppihankinnaksi.

Stoke osti Imbulan Portosta reilu vuosi sitten. Hinta: 24,25 miljoonaa euroa. Se oli Stoken ylivoimainen siirtoennätys (toisena 17 miljoonaa euroa maksanut Xherdan Shaqiri).

Viime vuoden kevät sujui vielä hyvin, mutta tällä kaudella on ollut tahmeaa. Imbula on pelannut 12 valioliigaottelussa yhteensä 796 minuuttia. Se vastaa alle yhdeksää täyttä ottelua. Tämän vuoden puolella Imbula on pelannut peräti seitsemän minuuttia. Vaihtopenkki on vaihtunut popcorn-katsomoon. Nyt miestä viedään jo muihin maisemiin.

The Telegraph -lehti tietää kertoa, että Roma olisi valmis tekemään tarjouksen Imbulasta. Tappiota on kyllä tulossa ihan rajusti, sillä Stoke on lehden mukaan valmis myymään ranskalaisen kymmenellä miljoonalla punnalla (11,8 miljoonaa euroa).

Stoken taholta kuuluu muutakin.

Seura on tiettävästi lähellä kuuden kuukauden pituista minijatkosopimusta Stephen Irelandin kanssa. Keskikenttäpelaaja ei ole pelannut vuoteen jalkavamman vuoksi.

Lisäksi Stokessa uskotaan, että Porto suostuu myymään Bruno Martins Indin pysyvästi Pottersiin. Hollannin maajoukkuetoppari on ollut isossa roolissa Stokessa lainapestinsä aikana. Telegraphin mukaan Porto vaatii pelaajasta kymmenen miljoonan euron korvauksen.