Tottenham on pelannut kotistadionillaan White Hart Lanella peräti 117 vuoden ajan, mutta tulevana sunnuntaina pitkä yhteinen tarina päättyy. Spurs siirtyy kaudeksi 2018-2019 upouudelle stadionilleen, mutta jo ensi kausi menee evakossa Wembleyllä.

Tottenhamin viimeiseen otteluun White Hart Lanelle saapuu vieraaksi Manchester United. Kotijoukkue juhlistaa merkkipäivää pelaamalla ottelun rakkaalle stadionilleen omistetuissa pelipaidoissa.

White Hart Lane avattiin syyskuussa 1899. Sen ensimmäinen ottelu oli Tottenham-Notts Country, jonka kotijoukkue voitti 4-1.

Tottenham Hotspur

@SpursOfficial
We will wear special edition shirts, that will pay tribute to WHL and @TributeTrust, against Man Utd on Sunday... #TheLaneTheFinale

Juhlapaidat muistuttavat Tottenhamin normaalipeliasua, mutta niissä lukee White Hart Lane sekä sanat “Tottenham Hotspur vs Manchester United, 14th May 2017”.

Ottelun panos on vielä epäselvä. Mikäli Chelsea voittaa perjantaina vieraskentällä West Bromwichin, on mestaruustaistelu jo taputeltu. Muussa tapauksessa Spurs voi yhä elätellä ohuita toiveitaan. Tottenhamin Mestarien liiga -paikka ensi kaudelle on jo varma, mutta ottaessaan 13. peräkkäisen kotivoiton Spurs varmistaisi kakkossijansa. Se olisi joukkueen paras sijoitus sitten kauden 1962-1963.