Englannin maajoukkueen entisen managerin Steve McClarenin mielestä englantilaisvalmentajat kärsivät huonosta maineestaan. Valioliigassa valmentaa tälläkin kaudella pääosin ulkomaalaisia valmentajia ja vain kuusi heistä tulee Englannista.

McClarenin mielestä kotimaisiin managereihin ei luoteta Valioliigassa huonon historian vuoksi tarpeeksi.

– Teimme mielestäni menneisyydessä virheitä ja meidät leimattiin. Kysyn hollantilaisilta valmentajilta englantilaisista ja brittivalmentajista. Heitä ei kunnioiteta ja heillä on huono maine. He luulevat, että meillä on saarelaisen mentaliteetti. Osaamme vain englantia, emmekä opettele muita kieliä, McClaren lateli.

– He myös luulevat meidän jähmettyneen 4-4-2-muodostelmaan. Todella suoraviivaista. Ainoa asia mitä he ihailevat on asenteemme ja taistelutahtomme. Arvostuksen palaamiseen tarvitaan enemmän kuin yksi mestaruus.

Englantilaismanageri ei ole voittanut 25 vuoteen maan pääsarjaa. Edellisen kerran tempussa onnistui Howard Wilkinson, joka johdatti Leedsin keväällä 1992 vanhan Ykkösdivisioonan mestaruuteen.