Chelsean mestaruus on enää sinettiä vailla Valioliigassa. Jos lontoolaisseura onnistuu varmistamaan ykkössijan, useampi pelaaja voi Independent-lehden mukaan jäädä ilman mestaruusmitalia.

Mitali jaetaan automaattisesti jokaiselle pelaajalle, jolle on kertynyt vähintään viisi pelattua ottelua kauden aikana. Siksi esimerkiksi Asmir Begović ja Nathan Aké voivat jäädä ilman, mutta seuran jo jättäneistä pelaajista Oscar ja Branislav Ivanović saavat mitalin joka tapauksessa.

Begović vartioi Chelsean maalia 17 ottelussa viime kaudella, mutta tällä kaudella hänet on nähty avauskokoonpanossa vain kerran. Lainapestiltä Bournemouthista takaisin kutsuttu Akékin on esiintynyt avauksessa vain kertaalleen.

Ruben Loftus-Cheek on tullut vaihdosta viisi kertaa sisään, joten hän saa mitalin, mutta nuorista pelaajista Ola Aina, Dominic Solanke, Kenedy ja Charly Musonda saattavat kaikki jäädä ilman.

Mestareille annetaan yhteensä 40 mitalia. Vähän pelanneille toivoa tuo se, että seura saa itse päättää, kuinka ne jaetaan. Johto voi siis päättää palkita myös sellaiset pelaajat, jotka eivät ole yltäneet viiden ottelun rajapyykkiin.

Seura voi saada yli 40 mitalia vain siinä tapauksessa, että yli 39 eri pelaajaa on esiintynyt kentällä kauden aikana. Chelsean manageri Antonio Conte on peluuttanut tämän kauden aikana vain 23 pelaajaa.

Lontoolaisseuran mestaruus voi varmistua jo tämän illan vieraspelissä West Bromwichia vastaan.