White Hart Lanen jäähyväiset edessä: ”Kovinkaan moni Man Unitedin pelaaja ei mahtuisi Tottenhamiin”

© Kuva: Getty Images

Valioliigamestaruuden karattua perjantai-iltana lopullisesti Tottenhamin ulottumattomiin, Spurs pelaa loppukauden ajan lähinnä ”vain” kunniasta. Ote tuskin lipeää ainakaan sunnuntaina, sillä tuolloin Tottenham pelaa kauden viimeisen kotiottelunsa ja haluaa taatusti hyvästellä 118-vuotiaan kotistadioninsa White Hart Lanen komeimmalla mahdollisella tavalla. Ensi kaudeksi Spurs siirtyy Wembleylle ja sen jälkeen omalle uudelle, yli 60 000 katsojaa vetävälle stadionilleen.

White Hart Lanen jäähyväisotteluun United saa vieraakseen Manchester Unitedin, jonka keskittyminen lienee jo osittain lähestyvässä Eurooppa-liigan loppuottelussa. Sky Sportsin asiantuntijana toimiva Jamie Redknapp ei uskokaan, että United voisi horjuttaa tällä kaudella erinomaisesti kotonaan pelannutta Tottenhamia.

– White Hart Lane saa Tottenhamin faneilta ristiriitaisia tunteita. Jotkut joukkueet eivät ole vastanneet huutoon, mutta viimeisten vuosien aikana Mauricio Pochettinon ja isäni (Harry Redknappin) alaisuudessa Tottenham on pelannut siellä parasta peliään pitkiin aikoihin, Redknapp kehuu.

– White Hart Lanen hyvästelevä joukkue ei voi olisi parempi. Tottenham oli lähellä Valioliigan voittoa ja jos he eivät häviä sunnuntaina, he eivät ole hävinneet kotonaan koko kaudella. Se kertoo siitä, millaisen linnoituksen Tottenham on White Hart Lanesta tehnyt.

”Ei enää uusia carrickeja ja berbatoveja”

Redknapp ottaa samalla kantaa Tottenhamin tulevaisuuteen, jonka hän näkee varsin kirkkaana. Joukkueen pelaajisto ja manageri takaavat sen, että Tottenham on valmis muuttoon suurelle stadionilleen.

– Muutto 60 000 katsojan stadionille on turha, jos siihen ei löydy pelaajia. Tottenham nykyisellä kokoonpanollaan on muuttoon valmis.

– Tottenhamilla on valtava fanipohja, joten stadion kyllä täyttyy. Vakavasti seura otetaan kuitenkin vain, jos he pitävät Pochettinon ja kaikki parhaat pelaajansa.

– Jos he pitävät seuraavien viiden kauden ajan Dele Allin, Harry Kanen ja Toby Alderweireldin eivätkä myy michaelcarrickeja ja dimitarberbatoveja, silloin Tottenham aletaan ottaa vakavasti, Redknapp lataa viitaten Tottenhamin takavuosien pelaajamyynteihin.

Mikä on Unitedin ihanneavaus?

Redknapp vertaa Spursia myös tämän kauden Unitediin, eikä arvio mairittele Punaisia Paholaisia.

– Kovinkaan moni Unitedin pelaajista ei mahtuisi Tottenhamiin. David De Gea ehkä, mutta en ottaisi Paul Pogbaa Allin paikalle.

– Kun katson Manchester Unitedia, minun on vaikea nähdä, mikä heidän ihanneavauksensa on, ja mitä he yrittävät tehdä. Mikä heidän puolustuslinjansa on ja kuka keskikentällä pelaa? Se on José Mourinhon ongelma. Tottenham sen sijaan tuntuu valmiilta joukkueelta.

– Minä uskon, että Alli tekee sunnuntaina ratkaisevan eron ja Spurs päättää kautensa White Hart Lanella voittamattomana, lähtien stadionilta täydellisellä tavalla, Redknapp päättää.