Valioliigasta putoavan seuran valmentaja raivoissaan sopimuspykälistä – 15 maalin hyökkääjä saa lähteä ilmaiseksi

© Kuva: Getty Images

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Sunderland on onnistunut välttämään putoamisen Englannin pääsarjatasolta täpärästi jo useaan otteeseen. Tällä kaudella sen onni kuitenkin kääntyi, sillä edessä on putoaminen sarjaporrasta alemmaksi. Joukkueen valmentaja David Moyesin kerrotaan olevan raivoissaan joukkueen pelaajien sopimusten pykälistä, jotka liittyvät putoamiseen.

Eniten valmentajaa harmittaa se, että Jermain Defoen sopimuksessa lukee, että hän saa Sunderlandin pudotessa lähteä seurasta ilman siirtokorvausta. Englantilaishyökkääjän sopimus on neuvoteltu Sam Allardycen vielä valmentaessa seuraa.

– Jos olisin manageri, niin en olisi tehnyt sopimusta, joka päästää jonkun pelaajan lähtemään ilmaiseksi tällaisessa tilanteessa. Iästään huolimatta olisimme saaneet Defoesta hyvän siirtokorvauksen. Nyt emme saa sitä, joten kyseessä on todella huono sopimus meidän kannalta, Moyes harmitteli.

– Seuran pitää joskus pystyä sanomaan ”Ei, tuo ei onnistu”.

Toinen Moyesia kummastuttanut asia oli se, että vaikka kaikkien muiden pelaajien sopimuksissa on automaattisesti pykälä, jossa lukee pelaajan palkan laskevan 40 prosenttia, jos seura tippuu Valioliigasta.

Poikkeuksena tässä toimii kuitenkin kaikista joukkueen pelaajista Jack Rodwell. Englantilainen keskikenttäpelaaja on pelannut tällä kaudella vain 19 valioliigaottelussa, mutta nyt hänestä on tulossa seuran ja koko Englannin mestaruussarjan parhaiten palkattuja pelaajia. Moyes olisi halunnut käyttää hänen palkkoihin menevät rahat paremmin.

 

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!