Vaikeasta lasten syöpämuodosta neuroblastoomasta kärsivä Bradley Lowery on ollut koko kauden ajan epävirallisena maskottina Sunderlandille ja Englannin maajoukkueelle. Bradleyn tarina on liikuttanut jalkapallofaneja niin Englannissa kuin muuallakin ja pojalle on järjestetty valtavasti erilaisia huomionosoituksia. Erityisesti lämminhenkiseksi ystävyydeksi kasvanut fanisuhde Jermain Defoen kanssa on saanut paljon näkyvyyttä.

Bradley sai jälleen viime lauantaina saatella Sunderlandin joukkueen kentälle ”Mustien Kissojen” viimeisessä kotiottelussa. Pelin jälkeen Chelseaa kannattava Guy Burgess ehdotti, että Bradley voisi olla mukana ojentamassa Chelsealle mestaruuspokaalia, kun Sunderland vierailee Stamford Bridgellä tulevana sunnuntaina.

– Tämä on pelkkä idea, mutta minusta olisi mahtavaa, jos Bradley ojentaisi Chelsealle valioliigapokaalin, kun pelaamme Sunderlandia vastaan. Hommataan idean taakse tukea ja toteutetaan ajatus, Burgess kirjoitti sosiaalisessa mediassa.

Burgessin Facebook-postausta oli jaettu keskiviikkoaamuun mennessä yli 7 000 kertaa ja siitä oli tykätty 5 000 kertaa. Eräs Valioliigan fanitili tuki ehdotusta Twitterissä ja haali alle vuorokaudessa yli 18 000 uudelleentwiittausta.

Kampanja oli kantautunut myös Bradleyn perheen korviin. ”Bradleysfight” – tililtä twiitattiin, että Chelsea oli kutsunut Bradleyn Stamford Bridgelle sunnuntaiksi, mutta Bradley ei ole tarpeeksi hyvässä kunnossa matkustaakseen Lontooseen.

Bradley Lowery Foundation

@Bradleysfight
@ChelseaFC invited brad down on Sunday but unfortunately he is not well enough to go. Thank you for everyone for thinking of him.

Bradley täyttää tänään perjantaina kuusi vuotta. Perhe järjestää kullannupulleen syntymäpäiväjuhlat perjantaina. Tiettävästi myös Jermain Defoe aikoo osallistua juhliin.