Liverpoolissa kuuden kauden ajan vuosina 2006-2012 pelannut hollantilaishyökkääjä Dirk Kuyt ilmoitti keskiviikkona lopettavansa pelaajauransa. 36-vuotiaan Kuytin voi todeta lopettavan huipulla, sillä vain kolme päivää aiemmin hän iski hattutempun, kun Kuytin kipparoima Feyenoord varmisti 3-1 -voitollaan Heraclesista Hollannin Eredivisien mestaruuden.

Mestaruus oli Feyenoordin ensimmäinen sitten vuoden 1999. Kuyt kuvailikin sunnuntain ottelua ”uransa parhaimmaksi hetkeksi”.

Kuyt aloitti ammattilaisuransa Utrechtissa, josta hän siirtyi kolmeksi kaudeksi Feyenoordiin vuonna 2003. Liverpoolissa ja Fenerbahcessa vietettyjen vuosien jälkeen kärkimies palasi lopulta menestyksekkäästi takaisin Rotterdamiin vuonna 2015.

– Kaikki unelmani ovat nyt käyneet toteen, Kuyt hehkutti lopettamisilmoituksensa yhteydessä BBC:n mukaan.

Kuyt auttoi keväällä 2007 Liverpoolia etenemään Mestarien liigan loppuotteluun. Hollantilainen ampui ratkaisevan rankkarin maaliin välierässä Chelsea vastaan ja onnistui maalinteossa myös loppuottelussa. Liverpool kuitenkin hävisi finaalin AC Milanille 1-2.

Kuuden Liverpool-kautensa aikana Kuyt viimeisteli kaikkiaan 71 maalia. Monet osumista olivat erityisen tärkeitä maaleja, merkittävien otteluiden voittomaaleja tai derby-osumia. Voittopokaalia Kuyt pääsi Liverpoolissa nostelemaan kuitenkin vain kerran, vuoden 2012 Liigacup-finaalin jälkeen.

Tuore Hollannin-mestaruus oli Kuytin uralla toinen kansallinen mestaruus, sillä Fenerbahce juhli Turkin-mestaruutta keväällä 2014.

Kuyt pelasi uransa aikana myös huimat 104 A-maaottelua Hollannin paidassa. Hän oli Oranjen avauskokoonpanossa vuoden 2010 hävityssä MM-loppuottelussa sekä voitti myös MM-pronssia vuonna 2014.