Stoke Cityn kannattajat vaikuttavat olevan kaikkea muuta kuin tyytyväisiä manageri Mark Hughesiin.

Seuran puheenjohtaja Peter Coates myöntää, ettei kausi ole sujunut suunnitelmien mukaan. Hänen puheistaan ei voi kuitenkaan suoraan päätellä Hughesin työpaikan olevan vaarassa.

– Olen pettynyt ja ymmärrän, kun myös fanimme ovat pettyneitä. Ajattelin meidän menestyvän paremmin tällä kaudella, ja me päädymme alemmaksi kuin olin toivonut, Coates sanoo paikallislehti Stoke Sentinelin mukaan.

– Ei kuitenkaan unohdeta, että olemme tällä hetkellä vain neljän pisteen päässä kahdeksannesta sijasta, joten tarvitaan hieman perspektiiviä. Siellä on monta seuraa, jotka meidän tavoin toivoivat parempaa kautta, hän jatkaa.

– Toinen perspektiivi on se, että meidän pitää muistaa missä sarjassa pelaamme. Se on maailman kovin. Kaikki kannattajat haluavat joukkueensa menestyvän, eikä Stoke City eroa siinä, mutta jalkapallossa tulee pettymyksiä, joiden kanssa on elettävä.

Toinen perspektiivi on se, että meidän pitää muistaa missä sarjassa pelaamme. Se on maailman kovin.

Stoke on ollut viime viikkoina surkeassa vireessä, sillä se on voittanut kymmenestä edellisestä pelistään ainoastaan yhden. Hughesin suojatit päättävät kautensa sunnuntaina vieraspelillä Southamptonia vastaan.

Tällä hetkellä Stoken pistesaldo on 41. Parhaassa tapauksessa joukkue sijoittuu sarjataulukossa 11:nneksi ja huonoimmassa 16:nneksi.

– Fanit katsovat aina manageria, hän on aina tulilinjalla. Mark Hughes on saavuttanut kuitenkin kolme yhdeksättä sijaa, mikä on mielestäni hyvin kiitettävää. Tämä kausi ei ole ollut niin hyvä, mutta olen varma siitä, että hän aikoo puuttua siihen – kuten me kaikki, puheenjohtaja pohtii.

– Olemme menossa kohti kymmenettä vuottamme Valioliigassa, eikä moni ihminen odottanut sitä aloittaessamme.