West Bromwichin entinen kärkimies Brown Ideye, 28, on yksi huippujalkapalloilijoista, jotka ovat päättäneet siirtyä pelaamaan Kiinan rahakentille.

Ideye vietti yhden kauden The Hawthornsilla, mutta hän ei osoittautunut kymmenen miljoonan punnan hintalapun arvoiseksi. Verkko heilui 24 liigaottelussa vain neljä kertaa.

Kahden Olympiakos-kauden jälkeen Tianjin Tedan miehistöön siirtyneen Ideyen kerrotaan tienaavan yhdestä kaudesta noin kolme miljoonaa puntaa. Sopimus on kolmevuotinen.

– Liiga on todella, todella kova, Ideye toteaa BBC:n haastattelussa.

– Ennen tänne tuloa luulin pelaavani nuorten kanssa tai aikuisten kanssa, jotka eivät oikeastaan tunne lajia. Nämä kaverit tuntevat lajin, kiinalaispelaajat, he pelaavat jalkapalloa ja ymmärtävät pelin. Se on todella kova, se on todella, todella kova, hän jatkaa.

Tunnelma stadioneilla on uskomaton. Ne täyttyvät kannattajista, jotka tulevat aina kannustamaan joukkuettaan. En koskaan ajatellut, että se olisi tällaista.

– Tunnelma stadioneilla on uskomaton. Ne täyttyvät kannattajista, jotka tulevat aina kannustamaan joukkuettaan. En koskaan ajatellut, että se olisi tällaista. He tekivät kaikkensa, jokaisella ulkomaalaispelaajalla on tulkki. He pestaavat tulkin, joka seuraa sinua kaikkialle.

Ideye kuitenkin myöntää jättäneensä Euroopan kentät turhan aikaisin. Raha oli tärkeässä osassa siirtopäätöksessä.

– Olen siinä iässä, että minun pitäisi varmaankin ajatella elämääni jalkapallon jälkeen, joten tartuin tarjoukseen ollakseni onnellinen. Tiedän, ettei se ollut oikea aika lähteä Olympiakosista, mutta siitä on vaikea kieltäytyä, erittäin vaikea.

Lähde: Birmingham Mail