Chelsea-legenda John Terry sai sunnuntaina kotiyleisöltään arvoisensa jäähyväiset, kun hän pelasi Valioliigan päätöskierroksella viimeisen ottelunsa kasvattajaseuransa paidassa. Joukkueen pitkäaikaisen kapteenin avauskokoonpanopaikka ja vaihtoon ottaminen kesken pelin oli täysin odotettua, mutta vaihdon ajankohta saattoi yllättää monet.

Terry otettiin jokseenkin odottamattomasti vaihtoon jo ottelun 26. minuutilla. Ajankohta tuli valituksi, koska 26 oli topparin oma pelinumero. Pelin jälkeen 36-vuotias Terry paljasti, että idea 26. minuutilla vaihtoon tulosta tuli häneltä itseltään.

BBC kertoo nyt, että muutamat vedonlyöjät tekivät suuria voittoja arvaamalla oikein Terryn vaihdon ajankohdan. Sivuston mukaan eräs vedonlyöntifirma kertoi maksaneensa voittoja kolmelle veikkaajalle. Eräs oikein veikanneista paljasti, että hän sai oikein ajoitetulle vaihdolle kertoimen 100. Koska hän pelasi kohdetta 25 punnalla, oli voittona mukavat 2 500 puntaa.

Toinen vedonlyöjä sijoitti kohteeseen 10 puntaa ja kommentoi vetoaan lehdistölle näin:

– Panin tähän rahaa vain, koska pidin tätä täysin varmana tapauksena. En yleensä lyö vetoa. Tämä oli vasta toinen kerta elämässäni, kun veikkasin jotain. Yllätyin siitä, että kertoimet olivat näin suuret, nimetön vedonlyöjä sanoi.

Terryn suurieleinen vaihtoon otto herätti kriittisiä äänenpainoja joissain TV-kommentaattoreissa, jotka muistuttivat, ”ettei Valioliiga ole Hollywoodia”. Vierasjoukkue Sunderlandia kunnianosoitus ei kuitenkaan häirinnyt. Sunderlandin manageri David Moyes kertoi, että joukkue oli sopinut panevansa pallon ulos kentältä mahdollistaakseen vaihdon toteutumisen 26. peliminuutilla.